Δήμος Αλίμου: Πρωτοπόρος σε δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας
energeiaalimos

Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει να πρωτοστατεί στις δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη κατατέθηκε πρόταση τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON 2020 Μέτρο EE-22 (Project Development Assistance): «Υποστήριξη για την Ανάπτυξη Έργων».Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Στην Πρόταση συμμετέχουν συνολικά 7 Δήμοι της Αττικής και συγκεκριμένα οι Δήμοι: Αλίμου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγίου Δημητρίου, Αμαρουσίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου.

Επίσης συμμετέχουν: η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), η εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕ, το Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), η εταιρεία Κελεμένης και Συνεργάτες, η εταιρεία ENFINITY NV και το ECN (EUROPEAN CROWDFUNDING NETWORK).

energeiaalimos1

Το πρόγραμμα HORIZON 2020 υποστηρίζει με 100% επιδότηση την Τοπική Διοίκηση στην προετοιμασία έργων εξοικονόμησης ενέργειας. Συγκεκριμένα, προτείνεται ενεργειακή αναβάθμιση σε 116 δημοτικά κτήρια, εγκατάσταση 3.461 kW Φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτήρια και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για οδοφωτισμό, που στην παρούσα φάση είναι 6.284 kW. Επίσης, ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα αποτελέσματα θα διευκολύνουν την υλοποίηση δημόσιων έργων εξοικονόμησης ενέργειας με τη σύναψη Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης, γεγονός που θα προσφέρει πολύ σημαντική βοήθεια σε όσους δήμους της χώρας ενδιαφέρονται να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών τους.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.