Τραυματισμένος σταχτοτσικνιάς στη Βάρκιζα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




staxto1

Ο Βουλιαγμενιώτης Θεόδωρος Σαλλιαρέλης, ευαίσθητος στο περιβάλλον και στη φύση, μας εξέπληξε ευχάριστα για άλλη μια φορά, με την άμεση αντίδρασή του να πάρει ένα τραυματισμένο μεγάλο πουλί και να φροντίσει να το πάει σε χώρο περίθαλψης ζώων, μπροστά στα αδιάφορα περαστικά πρόσωπα, που απλά φωτογράφιζαν το όμορφο, τραυματισμένο πτηνό!!!

ΠΗΓΗ: ebdomi.com

Μας γράφει: Δέχτηκα ένα φιλικό τηλεφώνημα το οποίο με ενημέρωσε για ένα χτυπημένο πτηνό στην παραλία της Βάρκιζας.
Πήγα στο σημείο που μου είπαν και πράγματι βρήκα ένα μεγάλο πτηνό χτυπημένο στο δεξί φτερό του, ανήμπορο να πετάξει. Βρισκόταν στο έδαφος περιτριγυρισμένο από σκύλους και γάτες έτοιμα να του επιτεθούν. Το χειρότερο ήταν η αδιαφορία του κόσμου, που το κοίταζε και τράβαγε φωτογραφίες με το κινητό τους!!!
Άμεσα μπήκα στο ίντερνετ, αναζητώντας φορείς περίθαλψης ζώων και βρήκα κάποια τηλέφωνα στα οποία μου έλεγαν ότι δεν υπάρχουν οχήματα για να έρθουν να το παραλάβουν.

Στην απορία μου, πώς είναι δυνατόν, μου απάντησαν ότι «πάλι καλά που υπάρχουμε και χωρίς οχήματα!».

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μπόρεσα να το πιάσω φορώντας χοντρά γάντια και χρησιμοποιώντας μια πετσέτα και στην συνέχεια με το αυτοκίνητο μου το πήγα στην Καλλιθέα στο Σύλλογο Περίθαλψης Αγριας Ζωής “AΝΙΜΑ” , όπου με ενημέρωσαν ότι το πουλί αυτό λέγεται σταχτοτσικνιάς.

Επειτα από δύο ημέρες επικοινώνησα μαζί τους και με ενημέρωσαν ότι τελικά δεν τα κατάφερε…Σε προσωπική μου έρευνα για το συμβάν αυτό, εάν συνέβαινε στο εξωτερικό θα είχαν έρθει τουλάχιστο δύο οχήματα με 8 άτομα για την γρήγορη περίθαλψη του!!

Θεόδωρος Σαλλιαρέλης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

staxto2 staxto3

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.