To τοπικό Social Media της Ηλιούπολης μία από τις κορυφαίες καινοτομίες σε όλο τον κόσμο




mev3

To MEV, το δικτυακό χωριό που έχει εγκατασταθεί πιλοτικά εδώ και τρεις περίπου μήνες στην Ηλιούπολη αναδείχθηκε καλύτερη και καταλληλότερη καινοτομία από τους διοργανωτές και την κριτική επιτροπή του HUB: RAUM ROADTRIP #3 – ATHENS την σημαντικότερη start up πλατφόρμα της Ελλάδας.

Η σύσταση για Access σε Apply Accelerator στο “Warp Sprints” οδηγεί το MEV στη διεκδίκηση της ανάδειξής του σε μία από τις κορυφαίες καινοτομίες σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τις Έξυπνες Πόλεις (Smart Cities) αφού το HUB:RAUM είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνής διοργανώσεις.

Το MEV (Municipality Electronic Village), είναι ένα τοπικό Social Media που δημιουργεί group γειτόνων με ίδια ενδιαφέροντα και τα οποία συνομιλούν με τη δημοτική αρχή.

Το MEV είναι μια πλατφόρμα lobbying.

Καθημερινά δημιουργεί συνδέσεις ανθρώπων του ίδιου Δήμου που είτε φτιάχνουν τις δικές τους ομάδες δραστηριοτήτων, είτε φτιάχνουν ομάδες διεκδίκησης και προτάσεων για την γειτονιά τους.

Άλλωστε στην πρώτη σελίδα του MEV υπάρχει το μήνυμα: Εδώ θα δεις τη πόλη σου σαν ένα Ηλεκτρονικό “Χωριό” . Εδώ είσαι μοναδικός! Βρες τους συμπολίτες σου με τα ίδια ενδιαφέροντα, ανταλλάξτε απόψεις, δημιουργήστε ενέργειες, αναπτύξτε σχέσεις, εξυπηρετηθείτε άμεσα, μεταφέρετε τα μηνύματα σας!

Στην Ηλιούπολη η πιλοτική πλατφόρμα που αποτελεί σαφώς παγκόσμια καινοτομία, καθώς τα γνωστά Social Media φτάνουν σε επίπεδα κορεσμού και αναποτελεσματικότητας, η ανταπόκριση δείχνει να είναι πολύ μεγάλη και ο κόσμος το αγκαλιάζει και το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο.

Στο MEV γίνεται ένας συνεχής δημόσιος διάλογος μεταξύ δημοτών και δημοτικής αρχής για τις απόψεις που υπάρχουν, τις ιδέες που γεννιούνται καθημερινά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Μέλος του MEV μπορεί να γίνει μόνο δημότης ή κάτοικος της Ηλιούπολης κατόπιν εξακρίβωσης των στοιχείων του από το δημοτολόγιο. Έτσι δεν υπάρχουν εικονικά – ψευδή profile ούτε άγνωστα άτομα και ο διάλογος που γίνεται είναι υπεύθυνος και αποτελεσματικός.

Σημαντικό επίσης στοιχείο του MEV είναι η ακριβής διαπίστωση της μαζικότητας κάθε αιτήματος ή ιδέας ως να ήταν e-petition αφού κάθε σχόλιο ή ιδέα βεβαιώνεται με την αντίστοιχη ανταπόκριση που βρίσκει ονομαστικά από τους γείτονες.

Το MEV θα παρουσιαστεί επισήμως στην Ημερίδα για την Έξυπνη Πόλη που διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης τον Οκτώβριο, όπου εκεί θα παρουσιάσει στους πολίτες την συνολική του πολιτική για την Έξυπνη Πόλη με τις ηλεκτρονικές καινοτομίες που έχει εφαρμόσει στην διοίκηση, τις έξυπνες στάσεις και στον έξυπνο φωτισμό όπως και σε άλλες εφαρμογές στάθμευσης, επικοινωνίας κλπ.

Το mev της Ηλιούπολης θα το βρείτε στην διεύθυνση mymev.net

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.