“Ρήξη Τυμπάνου” – Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού φεστιβάλ (trailer)
rixikolaz

Στο 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2016, απονεμήθηκε εύφημος μνεία στην ταινία «Ρήξη Τυμπάνου» του κινηματογραφικού εργαστηρίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Δείτε τι έγραψε για την ταινία το athinorama.gr

“Όσο για την ευχάριστη έκπληξη του φετινού φεστιβάλ ήταν δίχως άλλο το συλλογικό έργο «Ρήξη Τυμπάνου» που σκηνοθέτησε το Κινηματογραφικό Εργαστήρι της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης, ένα ευφυές σε σύλληψη ψευδο-ντοκιμαντέρ που μας έκανε να γελάσουμε και να πιστέψουμε ότι το σινεμά μπορεί να γίνει και… ομαδικό άθλημα”

Η ταινία

Ηχοι της πόλης… πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν… Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο για Δημιουργία Ταινίας Μικρού Μήκους που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, με εισηγητές τους Αγγελο Κοβότσο και Σπύρο Τσιφτσή, είχε σκοπό να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες όλα τα στάδια μιας κινηματογραφικής παραγωγής. Ετσι οι συμμετέχοντες έγραψαν, κινηματογράφησαν, μόνταραν και γεύτηκαν τη χαρά και τη συγκίνηση αλλά και την ανησυχία και το άγχος μέχρι να δημιουργήσουν την ταινία τους.

Οι δημιουργοί

Οι ενεργοί συμμετέχοντες στη δημιουργία της ταινίας ξεπερνούν τα 37 άτομα, μέλη του εργαστηρίου της Κινηματογραφικής Λέσης Ηλιούπολης, με εισηγητές τους Αγγελο Κοβότσο και Σπύρο Τσιφτσή.

5+1 ερωτήσεις για τη «Ρήξη Τυμπάνου»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ταινία «Ρήξη τυμπάνου» προέκυψε ως αποτέλεσμα του εργαστηρίου κινηματογράφου της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης υπό την καθοδήγηση των σκηνοθετών Αγγελου Κοβότσου και Σπύρου Τσιφτσή και του μοντέρ Ξενοφώντα Λατινάκη. Το εργαστήριο λειτούργησε από τον Νοέμβριο του 2014 έως το φθινόπωρο του 2015 και η συγκεκριμένη ομαδική ταινία αποτέλεσε το επιστέγασμα της διαδικασίας, αλλά και το εργαλείο εκμάθησης των βασικών στοιχείων της γλώσσας του κινηματογράφου.

Πως θα περιγράφατε την ταινία σας σ’ έναν υποψήφιο θεατή;

Είναι ένα «ντοκιμαντέρ» με θέμα την ιστορία του επιστήμονα «Ωτις Ακουέτω», ο οποίος προσπαθεί να ανακαλύψει τις υπερκόσμιες συχνότητες που προκαλούν διαταραχή στην καθημερινότητά μας. Και φυσικά πρόκειται για ένα ψευδοντοκιμαντέρ. Πρόκειται για ένα βλέμμα πάνω στην πραγματικότητα άκρως υποκειμενικό, αλλά και ένα σχόλιο γύρω από την υποτιθέμενη αντικειμενικότητα του είδους.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Αν, κατά τη γνώμη του, πετύχαμε το στόχο μας που ήταν να μάθουμε σινεμά (μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ), κάνοντας μια τέτοια ταινία.

Πως είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Η βασική δυσκολία μας ήταν να μπορέσουμε να κάνουμε ομαδικό σενάριο και ομαδική σκηνοθεσία. Ο στόχος όμως ήταν καθαρά εκπαιδευτικός και το πετύχαμε. Ωστόσο δεν το προτείνουμε ως γενικότερη μεθοδολογία στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αφού η τέχνη είναι καθαρά υπόθεση ατομικής έκφρασης. Φυσικά πάντα υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Το φεστιβάλ Δράμας έχει πετύχει κάτι μοναδικό στα χρονικά του ελληνικού κινηματογράφου: όσο ωριμάζει, τόσο γίνεται πιο φρέσκο.

info

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Εργαστήριο Κ.Λ.Η | Φωτογραφία: Στάθης Γαλαζούλας | Μοντάζ: Ξενοφών Λατινάκης | Επαιξε ο Φώτης Φωτιάδης | Εισηγητές σεμιναρίου: Αγγελος Κοβότσος, Σπύρος Τσιφτσής | Με τη συμμετοχή των 37 μελών του εργαστηρίου

ΠΗΓΗ: flix.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.