“Ο δήμος απέκτησε επιτέλους τον πρώτο λόγο στη διαχείριση του παραλιακού του μετώπου”
konelosdimarxeio

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεδριάσει με θέμα την αποδοχή της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Σήμερα, με την παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης του μεγαλύτερου μέρους του παραλιακού μετώπου από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα 40 ετών των κατοίκων και των διοικήσεων της περιοχής. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης απέκτησε επιτέλους τον πρώτο λόγο στη διαχείριση του παραλιακού του μετώπου.
Η προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, όταν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος διοργάνωσε μια μεγάλη διημερίδα με τίτλο «Οι παραλίες στους Δήμους». Εκεί, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ένωσε τη φωνή του με αυτήν της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρου Φιλίππου, τονίζοντας την αναγκαιότητα, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη της διαχείρισης του παραλιακού μετώπου, από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έκτοτε έτρεξε πολύ νερό στα αυλάκι, έγιναν περισσότερες από είκοσι συναντήσεις μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής με τους επικεφαλείς της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ και των αρμοδίων υπουργείων, για να αντιμετωπιστούν τα διαδικαστικά, νομικά και τεχνικά θέματα της παραχώρησης, ενώ παράλληλα οι πολιτικοί επικεφαλής των εμπλεκομένων οργανισμών συζητούσαν τους όρους της με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των χώρων προς όφελος της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της οικονομικής τους αυτοτέλειας.
Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την ΕΤΑΔ και πριν τη λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της εταιρείας τουριστικών ακινήτων, εντάχθηκαν στην προσπάθεια και οι όμοροι δήμοι Γλυφάδας και Αλίμου που επίσης διεκδικούσαν παραλιακές εκτάσεις και τελικά σήμερα, όλοι μαζί γιορτάζουμε την ευτυχή κατάληξη.
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μετά τη συνάντηση των τριών δημάρχων με τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, Γιώργου Τερζάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα που επέδειξε σε ανταπόκριση και αφουγκραζόμενη τα δίκαια αιτήματα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Παράλληλα ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου για τη συμβολή τους στη διεκδίκηση και την ευτυχή κατάληξη του θέματος, τις διοικήσεις της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ και τέλος το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και της ΕΤΑΔ οι οποίοι εργάστηκαν ακατάπαυστα επί δεκαοχτώ μήνες για τη σημερινή ευτυχή κατάληξη. Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

synantisi

Για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου έκαναν λόγο σήμερα οι τρεις δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μετά την σημερινή συμφωνία με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ Γιώργου Τερζάκη και των δημάρχων Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη,  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και  Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου

Η κοινή ανακοίνωση των τριών δημάρχων:

Στη συνάντησή μας σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μπαλαφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών μας από το Κράτος στους Δήμους μας.

Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη η οποία ήλθε έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας είναι πλέον να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο των πόλεων μας, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους – αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμη, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας. Πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.

Πιστεύουμε, ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Δήμαρχος Αλίμου – Ανδρέας Κονδύλης

Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Δήμαρχος Γλυφάδας – Γιώργος Παπανικολάου

Η ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας:

Παραχώρηση χρήσης παραλιών στους Δήμους

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος.
Σήμερα ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με την τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα τους Δήμους Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα εκτελεστούν απρόσκοπτα τα ήδη συμφωνημένα επενδυτικά σχέδια (πχ Ελληνικό) και θα αξιοποιηθούν τα ελεύθερα και υποβαθμισμένα τμήματα του παραλιακού μετώπου. Η αναβάθμιση θα γίνει σε ενιαία μορφή, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και θα ενισχύσει τα έσοδα τόσο της ΕΤΑΔ όσο και των Δήμων, για την εκπλήρωση των σκοπών τους.

Το όφελος της συμφωνίας είναι μεγάλο για τους πολίτες όλης της Αττικής κι όχι μόνο των συγκεκριμένων δήμων, αφού η συμφωνία διασφαλίζει και κατοχυρώνει την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευση στις ακτές.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, κ. Α. Φλαμπουράρη, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΪΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ κ. Γιώργου Τερζάκη, του μέλους ΔΣ κ. Γ. Σακελλαρίου και των Δημάρχων κ. Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης), κ. Γιώργου Παπανικολάου (Γλυφάδας).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.