Γλυφάδα: Ο ΑΡΧΕΛΩΝ απελευθερώνει στο Σούνιο την Ολίβια


arxe

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ, Σύλλογος για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το ξενοδοχείο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort στο Σούνιο Αττικής, απελευθέρωση της «Ολίβιας», χελώνας που βρέθηκε στις 9/6/2016 σε παραλία της Κάρπαθο. Συγκεκριμένα είναι γένους θηλυκού, έχει μήκος καβουκιού 62 εκ, είναι 38 κιλά και είχε τραύμα στο κεφάλι. Η νοσηλεία της στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ διήρκησε 3 μήνες.

Αναλυτικότερα, το πρωί της 8ης Ιουνίου στην παραλία της Καρπάθου δύτες την εντόπισαν και παρατήρησαν την δυσκολία κίνησης και εξουθένωσης της. Έπειτα, αφού την προσέγγισαν κατάλαβαν ότι έχει ένα τραύμα στο κεφάλι. Τα τραύμα ήταν παλαιό τελικά, πιθανός αποτέλεσμα χτυπήματος από ψαράδες λόγω εύρεσης της σε δίχτυα ή κάποιο παραγάδι. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Καρπάθου, αλλά και ο Φορέας Διαχείρισης Καρπάθου όπου με την βοήθεια του τοπικού κτηνιάτρου την φρόντισαν μία ολόκληρη ημέρα στις εγκαταστάσεις τους. Ακόμη, λόγω έλλειψης συχνών ακτοπλοϊκών δρομολογίων(δηλαδή θα έπρεπε να παραμείνει τρείς ημέρες στο νησί μέχρι να έρθει το επόμενο δρομολόγιο), η θαλάσσια χελώνα μεταφέρθηκε αεροπορικός μέσω της Aegean Airlines στην Αθήνα, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Λιμεναρχείο Καρπάθου, αλλά και τον Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου μαζί και τον κτηνίατρο όπου συνεργάστηκε μαζί μας για την επιτυχημένη μεταφορά της χελώνας στην Αθήνα, καθώς και την Aegean Airlines για την μεταφορά αυτήν.

Η διαδικασία απελευθέρωσης θα γίνει στο Σούνιο σε συνεργασία με την Grecotel – CAPE SOUNIO Exclusive Resort στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Ελπίζουμε πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους, ενήλικες και παιδιά, που θα παρακολουθήσουν την διαδικασία, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος δεν γνωρίζει ηλικία.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι το ξενοδοχείο του Ομίλου Grecotel Hotels & Resorts, Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort, το οποίο κάλυψε τα έξοδα περίθαλψης μιας τραυματισμένης χελώνας του Κέντρου Διάσωσης, που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής, για τρείς μήνες, βοηθώντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X