Ελληνικό: Ιδρύεται ειδική ομάδα διερεύνησης καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων




viasmoi
Την ώρα που αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, βιασμούς κι εκμετάλλευση ανήλικων στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Αττικής, η αστυνομία προετοιμάζει ειδική ομάδα ερευνητών προκειμένου να εξεταστούν δύο κομβικής σημασίας παράμετροι.

Η πρώτη είναι αυτή καθαυτή η διερεύνηση κάθε υπόθεσης ξεχωριστά και η δεύτερη εάν υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα πίσω από την βροχή τελευταία τέτοιου είδους καταγγελιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, ιδρύεται στην ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα στην υποδιεύθυνση ανηλίκων, ομάδα αστυνομικών με συμμετοχή και ψυχολόγου, ώστε να εξεταστεί κάθε παρόμοια καταγγελία.
Όπως επισημαίνεται, μετά την πρώτη καταγγελία προ εβδομάδων από το δήμαρχο Αλίμου για βιασμούς και άγρια εκμετάλλευση ανήλικων στους καταυλισμούς του Ελληνικού, παρατηρείται έξαρση τέτοιων καταγγελιών από γονείς που διαμένουν όχι μόνο στις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα, αλλά και στον οικισμό του Σχιστού. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για περισσότερα των 10 κρούσματα στο Ελληνικό και περίπου 4 στο Σχιστό.
Για κάθε μία υπόθεση ξεχωριστά που επιμελείται πλέον η ειδική ομάδα των αστυνομικών του ανηλίκων, σχηματίστηκε δικογραφία με καταθέσεις, αλλά κι εκεί εστιάζεται το ενδιαφέρον, με επισύναψη της ιατροδικαστικής έκθεσης. Κι επειδή σε αρκετές, αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις, υπήρξε άρνηση των γονιών για εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή, εξασφαλίστηκε εισαγγελική εντολή για αυτεπάγγελτη διαδικασία.
Προϊόντος του χρόνου όλα τα στοιχεία θα συσχετιστούν για να διαπιστωθεί αν υπάρχει στημένη τακτική για προκάτ καταγγελίες, αποσκοπώντας μέσα από αυτές, στην ευνοϊκότερη διαχείριση εξέτασης των αιτημάτων ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους κι εξασφάλισης “εισιτηρίου” για κάποια χώρα της βόρειας και της κεντρικής Ευρώπης.
Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θέλουν να διασφαλίσουν κάθε πιθανότητα αρνητικής κρίσης της χώρας και της ΕΛ.ΑΣ. μελλοντικά, στην περίπτωση που κάποιος κάνει καταγγελίες για αδιαφορία των ελληνικών αρχών και κουκούλωμα τέτοιων υποθέσεων.
Πηγή : bloko.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.