Cine Άλιμος: “Η Λιμουζίνα του Νίκου Παναγιωτόπουλου (ελεύθερη είσοδος)




limouzina

Τελευταία ημέρα του αφιερώματος στους Έλληνες σκηνοθέτες στο “Cine Αλιμος” σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου με την προβολή της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου “Η Λιμουζίνα” στις 22:15 με είσοδο ελεύθερη για όλους.

Ο Μαξ και ο Μάρκος, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, συνοδεύουν την όμορφη Γαλλίδα Κολέτ σε ένα οδικό ταξίδι από το Παρίσι της δεκαετίας του ’60 στην Ελλάδα του σήμερα. Διασκεδαστικό road movie γεμάτο σινεφίλ και διανοουμενίστικες αναφορές – ανέκδοτα, στημένο με εντελώς αυτοσχεδιαστική διάθεση.

 Η Λιμουζίνα
Κομεντί 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92′
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος με τους: Νίκος Κουρής, Δημήτρης Καταλειφός, Παύλος Χαϊκάλης, Άντριν Φρέιλινγκ, Δούκισσα Νομικού
Ο Μαξ και ο Μάρκος, ένας Γερμανός κι ένας Έλληνας, συνοδεύουν την όμορφη Γαλλίδα Κολέτ σ’ ένα οδικό ταξίδι από το Παρίσι της δεκαετίας του ’60 στην Ελλάδα του σήμερα.

Συνοπτική κριτική
Διασκεδαστικό road movie γεμάτο σινεφίλ και διανοουμενίστικες αναφορές-ανέκδοτα, στημένο με εντελώς αυτοσχεδιαστική διάθεση. Αν και οι περισσότεροι αφορισμοί του είναι ευφυείς, κάποια ευρήματά του απολαυστικά και μερικές σεκάνς του κουβαλούν καθαρή κινηματογραφική «τρέλα», η αφηγηματική λογική του είναι τόσο αυθαίρετη και το εσωτερικό του τάιμινγκ τόσο ξεχαρβαλωμένο, που αυτό τελικά το οποίο επιβιώνει δεν είναι παρά η αποσπασματική χαριτωμενιά του πράγματος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.