Από το Rockdale της Αυστραλίας στη Γλυφάδα
stigmiotipo-plirous-othonis-992016-21609-mm-bmp

Επίσκεψη στο Δήμο Γλυφάδας πραγματοποίησε ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Rockdale της Αυστραλίας, Peter Poulos, με αφορμή την ενίσχυση των σχέσεων των δύο Δήμων. Το Rockdale είναι αδελφοποιημένη πόλη με τη Γλυφάδα εδώ και 18 χρόνια. Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Poulos πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, με την παρουσία των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Poulos αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη θερμότατη υποδοχή που του επεφύλαξε και για το έργο που έχει πραγματοποιήσει στο Δήμο, αναφέρθηκε αναλυτικά στις προοπτικές ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων των αδελφοποιημένων πόλεων, ενώ τόνισε την αγάπη που έχει ο απόδημος ελληνισμός για τη μητέρα πατρίδα, τη νοσταλγία τους και πως ακόμη και σήμερα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Επιπλέον, μετέφερε τους χαιρετισμούς και επιστολές του Δημάρχου του Rockdale, Bill Saravinovski και του ελληνικής καταγωγής βουλευτή Steve Kamper (Σταύρος Καμπερογιάννης).
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

stigmiotipo-plirous-othonis-992016-21549-mm-bmp

Ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε τον κ. Poulos για την επίσκεψή του στη Γλυφάδα, τόνισε πως και στην πόλη μας υπάρχουν πολλοί κάτοικοι με ρίζες από την Αυστραλία, ενώ τον προέτρεψε να επισκεφθεί εκ νέου ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον Δήμο, τις δράσεις και τη λειτουργία του. Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην συμβολή του απόδημου ελληνισμού στην στήριξη και ενίσχυση των ελληνικών θέσεων διεθνώς.

Ο Ορέστης Τσάγκλας, εντεταλμένος σύμβουλος διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων στο Δήμο, τόνισε πως το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ιστορική στιγμή για την αναβίωση της αδελφοποίησης και την αναζωπύρωση των σχέσεων των δύο Δήμων και των συνεκτικών τους δεσμών, καθώς μετά από πολλά χρόνια ξεκινάει πάλι μια σημαντική προσπάθεια που επιβεβαιώνει και τους βασικούς σκοπούς της εν λόγω αδελφοποίησης.

stigmiotipo-plirous-othonis-992016-21640-mm-bmp

Η συνάντηση έληξε με ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων, επιβεβαιώνοντας την ομόθυμη βούληση για συνεργασία των δύο Δήμων σε πολλαπλά επίπεδα.

Η αδελφοποίηση με το Δήμο του Rockdale, Sydney, Australia πραγματοποιήθηκε το 1998 με σκοπό την προώθηση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων των δύο πόλεων για τη δημιουργία όλο και φιλικότερων δεσμών ανάμεσά τους. Επιπλέον, βασικοί στόχοι είναι η ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών και εμπειριών σε θέματα πολιτιστικά, οικονομικά, μορφωτικά και τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα σε ένα πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης, αμοιβαίου οφέλους, ισότητας και εμπιστοσύνης και η διατήρηση συχνών και στενών επαφών για την ενίσχυση της αδελφοποίησης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

stigmiotipo-plirous-othonis-992016-21700-mm-bmp

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.