Aνδρέας Κονδύλης: “Πολύ θετική και πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας”




kondylisparalieskolaz

To Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου με αποκλειστικό θέμα  τη λήψη απόφασης για την παραχώρηση της διοίκησης και της διαχείρισης των ακτών Αλίμου, από την ΕΤΑΔ ΑΕ στο Δήμο Αλίμου και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης μετά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έγραψε στη σελίδα του στο facebook:

Έπειτα από προσπάθεια αρκετών μηνών που κάναμε από κοινού οι Δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου (Giorgos Papanikolaou) και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Grigoris Konstantellos, σήμερα οριστικοποιήθηκε το θετικό αποτέλεσμα:

Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας, τον Πρόεδρο ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Γιώργο Τερζάκη και τον εκπρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, συμφωνήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και της διαχείρισης των παραλιών μας στους Δήμους μας.

Πολύ θετική και πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη μας, χάρη στη συνεργασία Κυβέρνησης – Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

synantisi

Για μια πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου έκαναν λόγο σήμερα οι τρεις δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μετά την σημερινή συμφωνία με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ Γιώργου Τερζάκη και των δημάρχων Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη,  Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και  Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου

Η κοινή ανακοίνωση των τριών δημάρχων:

Στη συνάντησή μας σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μπαλαφα και τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα και της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη οριστικοποιήθηκε η παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης των ακτών μας από το Κράτος στους Δήμους μας.

Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη η οποία ήλθε έπειτα από διαβουλεύσεις μηνών εκ μέρους των Δημοτικών μας Αρχών και διεκδικήσεις δεκαετιών εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας είναι πλέον να αναβαθμιστεί το παραλιακό μέτωπο των πόλεων μας, να νοικοκυρευτεί, να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο και ταυτόχρονα να αποτελέσει πόλο ήπιας και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ, για την εποικοδομητική συνεργασία και για το πολύ θετικό τελικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή μας, στη Νότια Αθήνα, υπάρχουν πολλές σοβαρές εκκρεμότητες, για τις οποίες είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία κράτους – αυτοδιοίκησης, με αιχμή του δόρατος την επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι κρίσιμη, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και της χώρας. Πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε τα όποια προβλήματα να βρίσκουν λύσεις συναινετικές.

Πιστεύουμε, ότι υπάρχει μπροστά μας μεγάλη ανάγκη και περιθώριο για δημιουργική συνεργασία, ώστε να επιλυθούν σοβαρές εκκρεμότητες και να έρθει ανάπτυξη ισόρροπη, βιώσιμη, ολοκληρωμένη, ωφέλιμη για την εθνική οικονομία, αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Δήμαρχος Αλίμου – Ανδρέας Κονδύλης

Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Δήμαρχος Γλυφάδας – Γιώργος Παπανικολάου

Η ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας:

Παραχώρηση χρήσης παραλιών στους Δήμους

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, την πρόθεσή της να προχωρήσει σε κάθε αναγκαία πράξη ώστε η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας να γίνεται προς όφελος των πολιτών με την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και από φορείς Δημοσίου συμφέροντος.
Σήμερα ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) με την τοπική αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα τους Δήμους Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας για την παραχώρηση χρήσης ακινήτων του παραλιακού μετώπου που εκτείνεται από την Μαρίνα Αλίμου μέχρι τη Βάρκιζα, ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας θα εκτελεστούν απρόσκοπτα τα ήδη συμφωνημένα επενδυτικά σχέδια (πχ Ελληνικό) και θα αξιοποιηθούν τα ελεύθερα και υποβαθμισμένα τμήματα του παραλιακού μετώπου. Η αναβάθμιση θα γίνει σε ενιαία μορφή, θα επιλύσει χρόνια προβλήματα σε πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και θα ενισχύσει τα έσοδα τόσο της ΕΤΑΔ όσο και των Δήμων, για την εκπλήρωση των σκοπών τους.

Το όφελος της συμφωνίας είναι μεγάλο για τους πολίτες όλης της Αττικής κι όχι μόνο των συγκεκριμένων δήμων, αφού η συμφωνία διασφαλίζει και κατοχυρώνει την ελεύθερη πρόσβαση και διέλευση στις ακτές.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, κ. Α. Φλαμπουράρη, του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μπαλάφα, του προέδρου του ΤΑΪΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, του προέδρου της ΕΤΑΔ κ. Γιώργου Τερζάκη, του μέλους ΔΣ κ. Γ. Σακελλαρίου και των Δημάρχων κ. Ανδρέα Κονδύλη (Αλίμου), κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης), κ. Γιώργου Παπανικολάου (Γλυφάδας).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.