Άλιμος: “Η Πέμη Ζούνη συναντά τη Μελίνα Μερκούρη”




zounikolaz

(Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο Ανοικτό Θέατρο Λόφου Πανί στις 21:00 – Αντί εισιτηρίου όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αλίμου)

«Η Πέμη Ζούνη συναντά τη Μελίνα Μερκούρη» είναι ο τίτλος της παράστασης που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Μελίνας Μερκούρη, που έφυγε από κοντά μας πριν από 20 +2 χρόνια. Μία παράσταση που αναδεικνύει την πορεία της σημαντικής αυτής Ελληνίδας, που αγωνίστηκε διεθνώς για την προβολή της χώρας μας και του ελληνικού Πολιτισμού!

Τα αφηγηματικά κείμενα, η βιντεοπροβολή, καθώς και δραματοποιημένα (θεατρικά) στιγμιότυπα «φωτογραφίζουν» τις πιο σημαντικές στιγμές από την αρχή της ζωής της έως το θάνατό της, με προεκτάσεις στο σήμερα και στις γενιές που ενέπνευσε, δίνοντας όμως τη δυνατότητα και στις νεότερες γενιές να την γνωρίσουν και να μιμηθούν το πάθος της στην επιμονή του σκοπού, αντικατοπτρίζοντας το δικό τους όραμα. Άλλωστε, όπως έλεγε στους δικούς της ανθρώπους λίγο πριν πεθάνει: «Προσέξτε καλά, δεν θα αφήσετε να με ξεχάσουν, δεν θέλω να γίνω ανάμνηση, θέλω να είμαι καθημερινά μαζί σας! Γιατί πεθαίνεις πραγματικά, όταν σε έχουν ξεχάσει…»!

Τα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου και άλλων δημιουργών θα ζωντανέψουν ξανά στη σκηνή δεμένα με την κάθε στιγμή της ζωής της Μελίνας. Ως προς τη ροή της παράστασης οι μουσικές και τα τραγούδια που ακούγονται αλλά και το οπτικό υλικό είναι περιεχόμενα από τις ταινίες και τις παραστάσεις όπου συμμετείχε η ίδια η Μελίνα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αφήγηση εναλλάσσεται με τις μουσικές, τα τραγούδια και τις σκηνές performance.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

zouni2

Η Πέμη Ζούνη ερμηνεύει, αφηγείται και τραγουδάει κάποια τραγούδια της παράστασης.

zouni4

Τραγουδά η Μαργαρίτα Γκινοσάτη.

Η παράσταση «Η Πέμη Ζούνη συναντά τη Μελίνα Μερκούρη» γεννήθηκε ως αίτημα το 2014 με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών απουσίας της Μελίνας Μερκούρη από κοντά μας και με δεδομένη

την αναμφισβήτητη συμβολή της στην ίδρυση των Περιφερειακών Θεάτρων ανά την Ελλάδα ,αλλά και την ανάδειξη του ελληνικού αιτήματος‘’ επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα ‘’ ως Υπουργός πολιτισμού.

Μία παράσταση που στόχο έχει να αναδείξει την πορεία μιας σημαντικής Ελληνίδας , που με την προσωπικότητα και την ακτινοβολία της υπήρξε πάντα μια δυναμική πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού ,αλλά και η φωνή της χώρας μας διεθνώς ,κυρίως στους δύσκολους καιρούς της ιστορίας μας.

Μία παράσταση, μία συνάντηση που αξίζει να παρακολουθήσετε, για να θυμηθείτε αλλά και για να οραματιστείτε…!

Η Πέμη Ζούνη, είναι από τις σπουδαιότερες ελληνίδες ηθοποιούς. Έχει χαρίσει εκπληκτικές ερμηνείες στο φιλοθεάμον κοινό, τόσο μέσα από τις θεατρικές όσο και από τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ερμηνείες της. Αυτή τη φορά η Πέμη Ζούνη συναντά μία εκ των κορυφαίων ελληνίδων ηθοποιών, που έχει διακριθεί και στο εξωτερικό όχι μόνο για το καλλιτεχνικό έργο της αλλά και για τη δραστηριότητά της στα κοινά: τη Μελίνα Μερκούρη.

zouni3

Η Πέμη Ζούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι φιλόλογος, ηθοποιός, καθηγήτρια και σκηνοθέτης.

Εχει συνεργαστεί σε έργα του Εθνικού Θεάτρου, έχει πρωταγωνιστήσει σε πληθώρα σημαντικών έργων (με έλληνες και ξένους σκηνοθέτες), έχει συμμετάσχει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές σειρές, τηλεταινίες και θεατρικά έργα, και ακόμα στο ενεργητικό της έχει σημαντική δισκογραφία. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει σημαντικά έργα, και έχει διδάξει Έκφραση, Υποκριτική και Αγωγή του Λόγου. Έχει λάβει τις ακόλουθες διακρίσεις:

Βραβείο ερμηνείας Α’ γυναικείου ρόλου, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1985)
Θεατρικό βραβείο Μαρίκα Κοτοπούλη (2003)

Η τραγουδίστρια της παράστασης Μαργαρίτα Γκινοσάτη προέρχεται από μια στέρεη μουσική παιδεία καθώς κατέχει Δίπλωμα Μονωδίας και Α’ Βραβείο Σκηνικής παρουσίας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, όπου επίσης σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρικά.

Έκανε τριετείς σπουδές στο Λονδίνο, αφού εισήχθη με υποτροφία στη URDANG ACADEMY OF PERFORMING ARTS στο West End, όπου παρακολούθησε μαθήματα Τραγουδιού και Υποκριτικής.

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε κανείς» έλεγε η Μελίνα Μερκούρη στην προσπάθειά της να επιστρέψουν τα Μάρμαρά μας πάλι στην Ελλάδα. Στο όραμα αυτό συνοδοιπόρος τις δύσκολες αυτές μέρες που όλοι διανύουμε είναι η Πέμη Ζούνη, είμαστε όλοι εμείς, είστε όλοι εσείς. Για ένα καλύτερο μέλλον….για όλους μας.

zouni5

zouni - merkouri

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη

Κείμενα: Σπύρος Δευτεραίος

Ενορχηστρώσεις: Σπύρος Λιβέρης

Μουσική επιμέλεια: Γιαννοπούλου Μπέσσυ

Παραγωγή :Γιαννοπούλου Μπέσσυ (POINT BLANK)

Κίνηση-Χορογραφίες : Φρόσω Κορρού

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΑΦΗΓΗΣΗ: ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΚΙΝΟΣΑΤΗ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Πιάνο : Χάρης Πέτμεζάς

Κιθάρα: Σπύρος Λιβέρης

Μπουζούκι: Δημήτρης Μπαλάφας

Μπάσο: Σπύρος Βαρδακαστάνης

Κρουστά: Χρυσάνθη Τζοβάνη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Γιάννης Μυλωνάς

Νίκος Αθανασίου

ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Δαμιανός Μέτσο

Μπίλιω Μαρνέλη

Δέσποινα Λαγουδάκη

Αναστάσης Χριστοφιλόπουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.