Nυχτερινή πεζοπορία στο λόφο «Πευκωτό»




nyxtepezo

Η νυχτερινή πεζοπορία του Σεπτεμβρίου είναι συνήθως από τις πιο εντυπωσιακές της αγαπημένης δραστηριότητας των εθελοντών και φίλων της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.

Η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει, οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει ανανεωμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές και ο κίνδυνος πυρκαγιάς έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Ως διαδρομή για αυτή τη νυχτερινή πεζοπορία επελέγη ο λόφος «Πευκωτό», μια από τις σημαντικές υπώρειες του Νοτίου Υμηττού, όπου οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. πέρασαν αρκετές ώρες αυτή την αντιπυρική περίοδο, επανδρώνοντας το πυροφυλάκειο που υπάρχει στην κορυφή.

Όμως αυτή η πεζοπορία δεν έχει μόνο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον αλλά και αρχαιολογικό, περνώντας από σημαντικά σημεία. Όπως πάντα η παρέα, η πανσέληνος και η εντυπωσιακή δύση του ήλιου έχουν την τιμητική τους κι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα Παρασκευή απόγευμα για να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το Σαββατοκύριακο. Εσείς θα το χάσετε;

Τίτλος Δραστηριότητας: 24η Νυχτερινή Πεζοπορία στον Νότιο Υμηττό.

Ημερομηνία/Ώρα: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 18:00 (αυστηρή αναχώρηση 18:15).

Σημείο Συνάντησης: Τέρμα της οδού Παναγιώτη Κανελλόπουλου (αδιέξοδος κάθετη στη Λεωφ. Βάρης), στη Βούλα, πίσω από το «Κτήμα Κανελλόπουλου».

Κόστος: Δωρεάν. Παρακαλούμε αφήστε μια συνεισφορά για την Ε.Δ.Ν.Υ.

Οργάνωση:
Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Απαραίτητα:
-Άνετα, γερά παπούτσια (ορειβατικά άρβυλα προτείνονται).
-Νερό/σνακ για προσωπική χρήση.
-Φούτερ/αντιανεμικό.

Διάρκεια πεζοπορίας: περίπου 1,5 ώρες (3,5 χλμ.)
Συνολική διάρκεια δραστηριότητας: περίπου 3 ώρες.
Χαρακτηρισμός δυσκολίας δραστηριότητας: Εύκολη.

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.