“Ο σεβασμός για τους δημόσιους χώρους και τους χώρους πρασίνου είναι θέμα παιδείας”




imia1

(Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης) Πριν από ακριβώς έναν χρόνο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Ιμίων στη Βούλα.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την ανανέωση – αναβάθμιση της πλατείας με ήπιες παρεμβάσεις, βάσει ενός σχεδίου που αύξησε τους χώρους πρασίνου της πλατείας, της έδωσε μια εικόνα ομοιομορφίας και διατήρησε, σύμφωνα με την επιθυμία των δημοτών, το υγρό στοιχείο ως διαχρονικό «σήμα κατατεθέν» της, σε μικρότερη όμως κλίμακα και πιο σύγχρονη μορφή.imia3

imoa2

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με το ελάχιστο δυνατό κόστος, αποκλειστικά από το προσωπικό του Δήμου με τη συνεισφορά εθελοντών δημοτών και με προμήθεια υλικών από τον υφιστάμενο προϋπολογισμό.
Η αύξηση της επισκεψιμότητας της πλατείας δικαίωσε την απόφαση και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση της, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε και ένα μεγάλο πρόβλημα: την έλλειψη σεβασμού που διακρίνει ορισμένους από εμάς, σε έργα που γίνονται για εμάς.
Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ολοκλήρωση των εργασιών ως σήμερα, τα ίδια συνεργεία που επιμελήθηκαν την κατασκευή των χώρων πρασίνου, του σιντριβανιού κλπ, έχουν κληθεί αμέτρητες φορές να ξαναφυτέψουν τα ανθόφυτα που ποδοπατούνται ή ξεριζώνονται από την ίδια κιόλας μέρα που φυτεύτηκαν, να επιδιορθώσουν τις καθημερινές ζημιές στο σύστημα τροφοδοσίας του σιντριβανιού και να διατηρήσουν τον χλοοτάπητα των παρτεριών που μετατρέπονται σε παιχνιδότοπο, ενώ υπάρχει άπλετος ελεύθερος χώρος για παιχνίδι, τόσο στο πλακόστρωτο της πλατείας, όσο και στα γειτονικά πάρκα.
Ο σεβασμός για τους δημόσιους χώρους και τους χώρους πρασίνου είναι θέμα παιδείας, όχι των μικρών παιδιών αλλά των συνοδών τους και η έλλειψη της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, όσο συχνές και αν είναι οι επεμβάσεις συντήρησης και οι επισκευές, όπως αποδείχθηκε.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμος προχώρησε σε ανασχεδιασμό κυρίως της κεντρικής σύνθεσης του σιντριβανιού, με σκοπό τον περιορισμό των παρτεριών των εποχιακών ανθόφυτων, την προστασία του σιντριβανιού από βανδαλισμούς και την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα, προσαρμοζόμενος στον τρόπο χρήσης του χώρου, με παράλληλο μέλημα τη διατήρηση μιας αναβαθμισμένης αισθητικά εικόνας.

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

imia4

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.