“Κάποια ρολόγια δεν θέλουν ούτε τον εαυτό σου εκεί”




“Το ρολόϊ θέλει το χρόνο του”, μας εξομολογείται ο Θέμης, φανατικός Ολυμπιακός, γέννημα-θρέμα  Αλιμιώτης, με σπουδές μηχανολογίας, ο οποίος από το 1974 ασχολείται με το πάθος του, την επισκευή ρολογιών κάθε είδους.

Την τέχνη του την ξεκίνησε το 1974, όταν μάθαινε ακόμα στο πλευρό του ξαδέρφου του, στην ίδια δουλειά τότε κι εκείνος, πως φτιάχνεται ένα ρολόϊ. “Ήμουν οδηγός και παράλληλα επισκεύαζα σιγά σιγά τα πρώτα ρολόγια στο σπίτι. Θεωρώ πως η δουλειά αυτή είναι η καλύτερη.  Την ξεκίνησα επειδή ακολούθησα το κινεζικό ρητό που λέει ότι αν κάνεις την τέχνη που σ’αρέσει δουλειά, δεν θα αισθανθείς ποτέ ότι δουλεύεις”, μας λέει περήφανα.

Τον βρήκαμε να ολοκληρώνει την επισκευή ενός ρολογιού τοίχου, την ώρα που δύο φίλοι του κρατούσαν παρέα στο μαγαζί που διατηρεί από το 1996, Σιμωνίδου 4 στο Άνω Καλαμάκι.

“Η χαρά της δουλειάς αυτής είναι η μεγάλη ικανοποίηση που παίρνω επειδή κάνω κάτι δημιουργικό. Δεν είναι και λίγο να έχει πάει κανείς το ρολόϊ του για επισκευή στην αντιπροσωπεία χωρίς αποτέλεσμα και να το φέρνει σ’εμένα και να του το φτιάχνω!”, μας είπε ο Θέμης, ο οποίος παρόλ αυτά, δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το χρόνο, και η λέξη “συνέπεια” είναι άγνωστη για εκείνον, όπως μας είπε, μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Και ίσως να έχει δίκιο, αφού ο χρόνος που χρειάζεται για την επισκευή οποιουδήποτε ρολογιού είναι ιερός για τον Θέμη. “Σέβομαι όλα τα ρολόγια, όμως υπάρχουν και κάποια που θέλουν αποκλειστικότητα, θέλουν να είσαι μόνος μια Κυριακή και να συγκεντρωθείς σε αυτά. Κάποια ρολόγια δεν θέλουν ούτε τον εαυτό σου εκεί”. Μας είπε επίσης πως κάποιες “δύσκολες” περιπτώσεις ακριβών ρολογιών, του έχουν πάρει μέχρι και 4 χρόνια για να ασχοληθεί μαζί τους! “Ένας πελάτης που μου είχε φέρει ένα πανάκριβο ρολόϊ για επισκευή, στα τέσσερα χρόνια απραξίας μου, μου έφερε τούρτα!”

Ο αναβλητικός κ. Θέμης!

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Κάποια ρολόγια δεν θέλουν ούτε τον εαυτό σου εκεί”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.