Καπετάν Σπύρος: “Εγώ δεν ξέρω να πω το yes sir” (VIDEO)




Λένε η ναυτική φιλοξενία είναι ξεχωριστή. Θα συμφωνήσουμε κι εμείς.

Συναντήσαμε τον κ. Σπύρο επάνω στο ιστιοπλοϊκό του, που είναι δεμένο στη μαρίνα Αλίμου και μας πρότεινε να μας κεράσει “ένα νερό”.

Πράγματι, μπήκαμε μέσα στο κατα κύριο λόγο ξύλινο σκάφος του. Με σύντομες και… φιλόξενες διαδικασίες το παγωμένο ανθρακούχο νερό κι ένα άδειο ποτήρι βρέθηκαν στο τραπέζι, και ακολούθησε πολύωρη κουβέντα για τη ζωή μέσα στη θάλασσα!

“Πήγα στο ναυτικό γυμνάσιο Πρωτεύς, στον Πειραιά, και από… τζόβενο και ναυτοπαις έφτασα μέχρι καπετάνιος!”, μας έλεγε όλο περηφάνια.

Ο κ. Σπύρος, που κατάγεται από επίσης οικογένεια “θαλασσινών”, τα τελευταία χρόνια ζει στο ιστιοπλοϊκό του, εκτός από τον καιρό που βρίσκονται ενδιαφερόμενοι να το ενοικιάσουν.

Πόσες φουρτούνες έχει συναντήσει ο κ. Σπύρος, πόσα μοναχικά ταξίδια, πόσα μποφόρ κι όμως για εκείνον αυτή είναι η ζωή του. “Η ζωή της θάλασσας είναι δύσκολη από πολλές απόψεις, είναι μοναχική αλλά εμένα μου ταιριάζει, την αγαπώ. Άλλωστε εγώ δεν ξέρω να πω το ‘yes, sir'”, μας είπε, ενώ στα ράφια του “σαλωνιού” παρατηρήσαμε πολλά βιβλία και ένα τάβλι. “Ε βέβαια, η θάλασσα έχει πολύ διάβασμα!”, παραδέχθηκε.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Λαϊνοπούλου

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.