Γλυφάδα: Γνωστό εστιατόριο στο κόλπο με τα ξένα POS




posapodeixeis

Στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος που διέθετε ξένα POS – τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες – προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε πριν από λίγο ο επικεφαλής της ΓΓΓΔΕ Γιώργος Πιτσιλής για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί 23 άτομα ενώ έχουν κατασχεθεί 164 τερματικά.
Όπως προέκυψε το κύκλωμα είχε πουλήσει 1.195 μηχανήματα σε 971 επιχειρήσεις – κυρίως τουριστικές – στην Ελλάδα αλλά και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι χαρακτηριστικές. Η πρώτη απόδειξη είναι από γνωστό εστιατόριο στη Γλυφάδα. Στην απόδειξη γράφει Κύπρος καθώς το εστιατόριο έχει θυγατρική στη Μεγαλόνησο και ο ιδιοκτήτης του είχε συνδέσει με αυτήν το POS. Η δεύτερη απόδειξη είναι από φαρμακείο στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από κάποιους μήνες είχε διαπιστωθεί ότι επιχειρήσεις στην Ελλάδα είχαν βρει τρόπο να παρακάμπτουν τα capital controls με POS χρησιμοποιώντας δύο τερματικά, ένα ελληνικό κι ένα εξωτερικού, για να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.