Σημαντικά συμπεράσματα για την αποκατάσταση του ρέματος της Πικροδάφνης




pikr
(Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνη)

Ρέμα Πικροδάφνης: Σημαντικά συμπεράσματα για την αποκατάστασή του, από το ερευνητικό πρόγραμμα του ΕΜΠ, υπό την εποπτεία του κ. Λουπασάκη, επίκουρου καθηγητή.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο αφορά στην αξιολόγηση της πρότασης οριοθέτησης-διευθέτησης του ρέματος της Πικροδάφνης της Περιφέρειας Αττικής (MΠΕ), μεταξύ όλων των άλλων, αποδεικνύει ότι:

Για την ασφαλή λειτουργία του ρέματος, απαιτούνται επεμβάσεις σε ορισμένες μόνον θέσεις υψηλής επικινδυνότητας που, με τα σημερινά εργαλεία της επιστήμης, είναι δυνατόν να γίνουν με μεθόδους ήπιες, φιλικές προς το περιβάλλον και να μην υποβαθμίσουν την οικολογική αξία του. Λύσεις εντέλει οικονομικότερες από αυτές που προτείνονται από την πρόταση της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία θα επέλθει πρακτικά:

• συνολικός εγκιβωτισμός του ρέματος (αποψίλωση πρανών για να τοποθετηθούν πέτρες τυλιγμένες με συρματόπλεγμα, δηλαδή σαρζανέτια, βλέπε αναρτημένες φωτογραφίες),
• στένεμα της κοίτης του και
• μετατροπή του σε ανοικτό οχετό.

Το “Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης”
, προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, δημοσίευσε Δελτίο Τύπου και έστειλε επιστολή στις αρμόδιες δημόσιες αρχές, ζητώντας:

1. Την ακύρωση της ΜΠΕ και
2. επανεξέταση της πρότασης οριοθέτησης–διευθέτησης του Ρ. Πικροδάφνης της Περιφέρειας Αττικής, με κεντρικούς άξονες την επαναφορά της κοίτης στην φυσική της μορφή, με απομάκρυνση όλων των ανθρωπογενών αποθέσεων και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου του ρέματος.

Περισσότερα: http://kipi.gr/?p=5109

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.