Καλοκαίρι μετά μουσικής στα 3Β




dynatimousiki

Ομολογώ …
 Πάντοτε μου άρεσαν οι μουσικές που ακούγονταν από την παραλία . Είτε ως θαμώνας είτε ως ακροατής απο το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Είτε από τις συναυλίες που διοργανώνονταν είτε από τα νυχτερινά μαγαζιά της παραλιακής.
Ήμουν αρκετά μικρός για να καταλάβω την σημασία του Πάρτυ της Βουλιαγμένης αλλα αρκετά μεγάλος για να χαρώ τους αδερφούς Κατσιμίχα στη Β´ Πλαζ. Άπειρες νύχτες πέρασα στη βεράντα ακούγοντας το πρόγραμμα από τον Ειρηνικό ή οπως αλλιώς ονομάζονταν ο χώρος κατα καιρούς. Όλα αυτά και πολλά άλλα ειναι κομμάτι του δικού μας ελληνικού καλοκαιριού.
  Υπάρχει ομως όριο σε αυτά; Φυσικά και υπάρχει.
Η περιοχή είναι πιά ενα πυκνοκατοικημένο προάστιο. Επιπλέον η παρουσία δύο ευαίσθητων χώρων όπως το Ασκληπιείο και το ΠΙΚΠΑ δημιουργούν δεδομένα που όλοι οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη.
Για τους περιοίκους οπως εγω που το σπιτι μου ειναι μόλις δύο στενά πάνω από την Α’ Πλαζ , η δυνατή μουσική ή το πλήθος των επισκεπτών που παρκάρουν όπου βρουν αποτελούν μια ευχάριστη ενόχληση. Δεν είναι το ίδιο ομως για τους ασθενείς του νοσοκομείου ή τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ. Άλλες είναι οι ανάγκες τους και αλλιώς αντιλαμβάνονται την όχληση από τα νυχτερινά ντεσιμπέλ.
Κάθε χρονιά , κάθε φορά που προγραμματίζονταν μια συναυλία, ειδικα στην Α’ Πλαζ που γειτνιάζει με τα παραπάνω ιδρύματα , πολλοί έθεταν το ζήτημα των αδειών, του ωραρίου του ελέγχου και της οργάνωσης ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή ενόχληση. Πόσο μαλλον οταν ανακοινώνονται εγκαίνια νυχτερινού κέντρου.
Πολυ σωστά ο Δήμος πρόσφατα παρενέβη ώστε να σφραγίσει το νυχτερινό κέντρο καθώς πέρα απο τα τυπικά θέματα αδειοδότησης , είναι δεδομένο ότι η απαιτούμενη ηχομόνωση δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε μαγαζί που δουλεύει ορθάνοιχτα ως τα ξημερώματα. Αρα θα προκαλεί μια συνεχή , μη ανεκτή ενόχληση από τη μουσική στη γύρω περιοχή.
 Πολύ λάθος είναι που ο Δήμος δεν εξαιρεί την Α’ Πλαζ απο τους χώρους που επιτρέπεται να γίνονται συναυλίες. Πρωταρχικό κριτήριο δεν μπορεί να είμαι εγώ ή ο όποιος άλλος φιλόμουσος περιοίκος που θα πει ” δεν πειράζει , δύο βραδιές το καλοκαίρι είναι ” αλλά η ηρεμία των ασθενών και των παιδιών.
Παρακολουθώντας τις κατά καιρούς αντιδράσεις διαπίστωσα πως σε κάποιες συναυλίες οι αρμόδιοι σπεύδουν προκαταβολικά να καθησυχάσουν τον κόσμο. Από την άλλη σε εκδηλώσεις οπως η συναυλία που πρόσφατα διοργάνωσε ο Δήμος παρατήρησα μια υποβάθμιση του θέματος. Να γίνει και να περάσει χωρις πολύ πολύ συζήτηση.
Ακόμα και σε αυτήν την συναυλία που πρόκειται να γίνει σε λίγες μέρες στην Α’ Πλαζ , αν δεν υπήρχε το όργιο αφισορύπανσης που τη διαφημίζει πάλι κάτω από τα ραντάρ θα πέρναγε.
  Μήπως γιατί ο κόσμος συνήθισε;
Ή μήπως γιατί η συγκεκριμένη συναυλία έχει χορηγό επικοινωνίας και διαφημίζεται σε συγκεκριμένο σαιτ που διαχειρίζεται συγκεκριμένος άνθρωπος , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημάρχου; 

Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά. Ανεξάρτητα από την προσωπική καλοκαιρινή διάθεση του καθενός μας, ο Δημος και το τοπικό συμβούλιο της Βούλας ομόφωνα και για πάντα οφείλουν να περιορίσουν εκδηλώσεις που επιτρέπονται στην Α’ Πλαζ , μόνο σε εκείνες που δεν προκαλούν όχληση.

Ούτε μισές λύσεις υπάρχουν ούτε επιλεκτικές ευαισθησίες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.