“Η κυρία από την Σαγκάη” στο “Cine Άλιμος”




sagai

Όρσον Γουέλς/Ρίτα Χέιγουορθ: “Η κυρία από την Σαγκάη” – Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 22:15, στο “Cine Άλιμος”

Ένας Ιρλανδός ναυτικός, ο Μάικλ Ο’ Χάρα, συναντά στο Σέντραλ Παρκ την όμορφη ξανθιά Έλσα και τη σώζει από την επίθεση τριών κακοποιών. Συνοδεύοντάς την σπίτι της, γνωρίζει το σύζυγό της, το δικηγόρο Άρθουρ Μπάνιστερ, που έχει μια ελαφρά αναπηρία. Καθώς πρόκειται να πάνε στο Σαν Φρανσίσκο με το γιοτ τους του προσφέρουν δουλειά και ο Μάικλ δέχεται.

Στο γιοτ βρίσκεται και ο συνέταιρος του Άρθουρ, ο Τζορτζ Γκρίσμπι, που πείθει τον Μάικλ να τον βοηθήσει να σκηνοθετήσει το θάνατό του, έναντι αδρής αμοιβής. Ο Μάικλ που σχεδιάζει με τα χρήματα να το σκάσει με την Έλσα, την οποία έχει ερωτευτεί, δέχεται και υπογράφει μια ομολογία της “δολοφονίας”.

Στην υπόθεση παρεμβαίνει ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ , ο Σίντνεϊ Μπρουμ, ο οποίος έχει μάθει ότι το πραγματικό σχέδιο του Γκρίσμπι είναι να δολοφονήσει τον Μπάνιστερ και να ενοχοποιήσει τον Μάικλ, ενώ ο ίδιος θα θεωρείται νεκρός. Ωστόσο, αυτός που τελικά δολοφονείται είναι ο Γκρίσμπι και ο Μάικλ συλλαμβάνεται, εφόσον μάλιστα υπάρχει και η ομολογία του.

Την υπεράσπισή του αναλαμβάνει ο Μπάνιστερ, που μετατρέπει τη δίκη σε φάρσα. Ο Μάικλ δραπετεύει και μαζί με την Έλσα καταφεύγουν σε ένα θέατρο της Τσάινα Τάουν. Εκεί ο Μάικλ καταλαβαίνει ότι αυτή είναι που σκότωσε τον Γκρίσμπι.

Η Έλσα, μαζί με κάποιους Κινέζους φίλους της, τον μεταφέρουν αναίσθητο σε ένα δωμάτιο με καθρέφτες, όπου του ομολογεί ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να σκοτώσουν μαζί με τον Γκρίσμπι τον άντρα της, αλλά η παρέμβαση του Μπρουμ τους χάλασε τα σχέδια. Φτάνει και ο Μπάνιστερ και οι δύο σύζυγοι ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, σε μια θεαματική σκηνή, όπου τα πάντα πολλαπλασιάζονται από τους καθρέφτες. Ο Μάικλ κατορθώνει να διαφύγει, σίγουρος ότι θα μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του.

Σκηνοθεσία: Όρσον Γουέλς
Σενάριο: Όρσον Γουέλς, Γουίλιαμ Καστλ, Τσαρλς Λέντερελ, Φλέτσερ Μαρκλ
Πρωταγωνιστούν: Ρίτα Χέιγουορθ, Όρσον Γουέλς, Έβερετ Σλόουν, Γκλεν Άντερς, Τεντ ντε Κορσία
Φιλμ νουάρ, ΗΠΑ, 1947, 87′

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΗ  – L’ ILE DE BLACK MOR

nisipeirati

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Λαγκιονί
Στις αρχές του 19ου αιώνα, ένα 15χρονο αγόρι το σκάει από ένα ορφανοτροφείο της Κορνουάλης, κλέβει ένα πλοίο μαζί με δυο μικροαπατεώνες και σαλπάρουν για το νησί του περιβόητου πειρατή Μπλακ Μορ που ήταν πάντα το ίνδαλμά του. Το πολυτάραχο αυτό ταξίδι στις μακρινές θάλασσες θα αλλάξει την κοσμοθεωρία του για πάντα. Βραβείο στο παιδικό τμήμα του Φεστιβάλ Σικάγου.

Συνοπτική κριτική
ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΑΙΝΙΑ, Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΕΝΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ” ΚΑΙ ΤΟ “MASTER AND COMMANDER: ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”.

Τιμή εισιτηρίου:

● Γενική είσοδος: 4 €

● Μειωμένο εισιτήριο: 3 € για ειδικές ομάδες (όσους διαθέτουν Κάρτα Δημότη, όσοι είναι φοιτητές, μαθητές, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ κ.λπ.)

● ΔΩΡΕΑΝ: όλες οι παιδικές ταινίες και όλα τα αφιερώματα σε Έλληνες σκηνοθέτες.

Για περισσότερες πληροφορίες: 155 17 (Γραμμή Δημότη) και στο FaceBook (Σελίδα “Cine Alimos”).

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

cinealimosprogrammakolaz

Cine Άλιμος: Πρόγραμμα Ταινιών Καλοκαίρι 2016

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.