Ενημερωτική ημερίδα για τις νέες πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων (VIDEO)




imeri1

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα για τις καινοτόμες πολιτικές στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, που ξεκινά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Δήμου για τη βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη και παρουσίασε τα οφέλη, τόσο τα οικονομικά, όσο και τα σχετικά με την εικόνα της πόλης, για το Δήμο και τους πολίτες.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, οι πρωτοβουλίες του Δήμου εστιάζουν στο τρίπτυχο «μείωση – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση», «reduce – reuse – recycle» και εντάσσονται σε ένα γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος υλοποιείται με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στις επενδύσεις του Δήμου, σε νέους μπλε κάδους ανακύκλωσης, στην τοποθέτηση καφέ κάδων για οργανικά απόβλητα (κομποστοποίηση), καθώς και στη δημιουργία «πράσινων σημείων» για ογκώδη απόβλητα (ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κλπ.).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας των πολιτών και στη δική τους συμβολή στην βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη και εστίασε σε 5 απλά βήματα που ζήτησε από όλους να εφαρμόζουν.

Πρώτον, στη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου.

Δεύτερον, στο κατέβασμα των σκουπιδιών πριν την ώρα αποκομιδής τους.

Τρίτον, στην τοποθέτηση των απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο μέσα στους κάδους μηχανικής αποκομιδής.

Τέταρτον, στην τήρηση του νέου κανονισμό καθαριότητας με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για τις υπηρεσίες και για τους κατοίκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Και πέμπτον, στη συνεργασία των πολιτών για ζητήματα καθαριότητας, μέσω της επικοινωνίας τους με το Δήμο στο 15888 και με την εφαρμογή Novoville από κινητά τηλέφωνα.

Ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε επίσης στις στρατηγικές προτεραιότητες του Δήμου για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού διαχείρισης απορριμμάτων, με την αξιοποίηση χώρων μεταφοράς και επεξεργασίας εκτός των ορίων του.

Τέλος, ο Δήμαρχος ανήγγειλε την έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας με κεντρικό σύνθημα, «Καθαρά, μαζί!», με την οποία ζητείται η συνεργασία των πολιτών για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Μετά τον Δήμαρχο ακολούθησαν εξειδικευμένες εισηγήσεις από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση:

Ο μηχανολόγος κ. Γεώργιος Στέγγος, μίλησε για «Καινοτόμες μεθόδους ανακύκλωσης»

ΟΑναπληρωτής Καθηγητής του Παν. Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Χασάπης, μίλησε για τη «Διαχείριση απορριμμάτων και παραγωγή εδαφοβελτιωτικών υλικών».

Η κυρία Αθηνά Μπούρκα, Χημικός Μηχανικός, Δ/ντρια Τεχνολογιών ΕΠΤΑ ΑΕ ανέλυσε τις «Πολιτικές διαχείρισης οργανικών στερεών αποβλήτων.

ΟΑναπληρωτής Καθηγητής του ΕΜΠ Σωτήριος Καρέλας,παρουσίασε τις πολιτικές για την«Ενεργειακη αξιοποίηση απορριμμάτων».

Η κα Πέπη Θεοδώρου παρουσίασε ειδική έρευνα με τις συνήθειες των πολιτών σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων τους και τη στάση τους, σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες.

Την ημερίδα συντόνισε ο διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Μιλτιάδης Καβράκος, διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός.

Το έντυπο του κανονισμού καθαριότητας:

http://www.vvv.gov.gr/images/foto_galleries/2016/kathara_mazi/

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.