Συλλήψεις στη Βούλα: Το “έπαιζαν” υπάλληλοι της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους




xeiropedeselas

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες ηλικίας 24 και 38 ετών, για απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων. Αναζητούνται ακόμη δύο  συνεργοί τους.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) εντόπισαν τους δράστες στην περιοχή της Βούλας, την στιγμή που προσέγγιζαν ηλικιωμένο άνδρα για να τον μεταφέρουν στο σπίτι του, προσποιούμενοι φιλικό πρόσωπο του γιού του.

Τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στο Τ.Α. Βούλας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι  κατηγορούμενοι από τον περασμένο Ιούλιο, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, εντόπιζαν ανυποψίαστους υπερήλικες.

Χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία την τροποποίηση των ρολογιών μέτρησης, με άμεσο αποτέλεσμα την επιστροφή μεγάλου χρηματικού ποσού, αποσπούσαν την προσοχή τους και άλλο μέλος της σπείρας έμπαινε στο σπίτι και αφαιρούσε κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κατσαβίδι και μία συσκευή μέτρησης ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαοκτώ  περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.