Η “Ηχώ” της Πόλης κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
hxokolaz

Μετά από σαράντα χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Κωνσταντινούπολη έρχεται και στην Ελλάδα.Ανδρέας Κονδύλης: Οκτώ αλήθειες για το νέο Δημαρχείο Αλίμου

Ο λόγος για την ομογενειακή εφημερίδα «Ηχώ» την οποία ίδρυσε πριν σαράντα χρόνια ο Χαράλαμπος Ρομπόπουλος στην Πόλη, και τώρα, άξιος συνεχιστής ο γιος του Ανδρέας Ρομπόπουλος, αναλαμβάνει -σε δύσκολες χρονικά συγκυρίες για τον Τύπο- να την συστήσει και στο ελληνικό κοινό.

Σε εκδήλωση στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, πλήθος ομογενών, δημοσιογράφων, εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.α., έγινε η παρουσίαση του πρώτου φύλλου της «Ηχούς», η οποία θα ηχήσει σε μηνιαία βάση, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή χαιρετισμού του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική έκδοση της εφημερίδας θα μεταφέρει τον παλμό από την Ίμβρο και την Τένεδο, αλλά και την φωνή της Κωνσταντινούπολης στην Ορθόδοξη Ελλάδα, «εκπέμποντας δυνατά το μήνυμα παρουσίας του Ορθόδοξου γένους μας».

Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, χαιρέτισε το γεγονός έκδοσης μιας νέας εφημερίδας, ειδικά σε αυτή την χρονική συγκυρία που και ο Τύπος περνά δύσκολες ώρες στην Ελλάδα.

Ο Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι οι ομογενειακές εφημερίδες παίζουν σημαντικό ρόλο στην διάσωση της ελληνικής γλώσσας και στην ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου όπου γης. Ευχήθηκε στην «Ηχώ» καλή τύχη και αστειευόμενος ζήτησε στήλη με ειδικά ρεπορτάζ για την ΑΕΚ.

Το στέλεχος της ΓΓΕΕ Γιώργος Φλωρεντής πρόσθεσε ότι η γενική γραμματεία Ενημέρωσης, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας στον τομέα, αγκαλιάζει τα ομογενειακά ΜΜΕ και με ξεχωριστό χώρο στην ιστοσελίδα της, θα προβάλλει ειδήσεις της διασποράς στο ελληνικό κοινό.

«Είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση της φωνής των Ελλήνων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία» τόνισε από την πλευρά του και ο Γιώργος Φλωρεντής.

Στο γεγονός ότι η «Ηχώ» ξεκινά το ταξίδι της στην Ελλάδα σε μία δύσκολη περίοδο για τον Τύπο στάθηκε στην ομιλία του και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ρίχνει μια διεισδυτική ματιά σε γεγονότα που άλλες θα πέρναγαν στα ψιλά.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου λέγοντας ότι η «Ηχώ» μεταφέροντας τη φωνή της Ομογένειας, μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

«Η “Ηχώ” ιδρύθηκε το 1977 σε μία περίοδο που το Κυπριακό καθόρισε την ατζέντα της Πόλης» σημείωσε ο εκδότης της εφημερίδας Ανδρέας Ρομπόπουλος στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι ο πρώτος εκδότης της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, Χαράλαμπος Ρομπόπουλος, μετά από σαράντα δύσκολα χρόνια, δικαιώθηκε.

«Η “Ηχώ” η οποία τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 2009, έρχεται στην Ελλάδα την στιγμή που η λογική υπαγορεύει το αντίθετο. Το πλοίο με συλλογική προσπάθεια επιπλέει και πάει μπροστά» τόνισε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Στην εφημερίδα, μεγάλο μέρος της αρθρογραφίας της θα αναλάβουν ακαδημαϊκοί, καθηγητές, εκπαιδευτικοί και διανοούμενοι, ενώ στόχος της είναι, όπως τόνισε ο εκδότης της, να αποκαλύπτει άγνωστες πολιτικές στο Κυπριακό, αλλά και γενικότερα στα ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Ρομπόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλη Ψύλο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του στην εφημερίδα, ώστε γρήγορα να βρει τον βηματισμό της στο ελληνικό κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.