“Οι φαεινές ιδέες και τα δωράκια που υποκρύπτουν”




neasmyrniplateianyxta

(Δημοτική Κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ)

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης προτίθεται να αλλάξει τους λαμπτήρες του οδοφωτισμού με άλλους (κυρίως LED) που είναι ενεργειακά πολύ πιο αποδοτικοί. Κόστος του έργου περίπου 1.800.000 ευρώ και όφελος 430.000 τον χρόνο. Με άλλα λόγια το έργο μπορεί να αποσβεστεί σε 4-5 χρόνια. Εξαιρετικά, θα έλεγε κανείς…

Όμως, όπως μας ενημερώνει η εισήγηση του δημάρχου στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμος προτίθεται να υλοποιήσει το έργο αυτό με ΣΔΙΤ, παραχωρώντας δηλαδή το έργο σε κάποιον ιδιώτη και πληρώνοντάς τον για 8-10 χρόνια από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττει.

Ας δεχτούμε χάριν της συζήτησης ότι ο δήμος δεν μπορεί να πληρώσει με ίδιους πόρους το έργο, παρότι θα το αποσβέσει πολύ γρήγορα, και ότι δεν θέλει να το υλοποιήσει τμηματικά. Γιατί όμως δεν παίρνει ένα μικρό χαμηλότοκο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών;

Σύμφωνα με την κορυφαία σκέψη του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κωστούρου το δάνειο δεν ενδείκνυται γιατί θα πληρώνουμε τόκους (ενώ ο ιδιώτης προφανώς θα αναλάβει το έργο για την ψυχή της μάνας του, χωρίς κέρδος…).

Δεν μας λέει βέβαια ότι με 430.000 όφελος τον χρόνο μπορούμε να πληρώνουμε πολύ παραπάνω από την ετήσια δόση και να ξοφλήσουμε το δάνειο χωρίς καμία επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του δήμου.

Και ότι μετά την αποπληρωμή του δανείου, θα μπορούσαν να μειωθούν τα δημοτικά τέλη λόγω της μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος.
Είναι ευθύνη όλων των δημοτικών συμβούλων να πάρουν θέση και να ακυρώσουν τέτοιες φαεινές ιδέες και τα δωράκια που υποκρύπτουν!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.