Eρμηνείες που κόβουν την ανάσα στις «Ατρείδες» (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2962016 31253 μμ.bmp

Σε μια εξαιρετική σπουδή στην αρχαία Τραγωδία επιδίδεται το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αγ. Δημητρίου με την παράσταση «Ατρείδες».

Όλη η ιστορία του οίκου των Ατρειδών, ξεκινώντας από τον Τάνταλο και την τραγική του πράξη ιεροσυλίας που προκάλεσε τους Θεούς με ολέθρια αποτελέσματα για τη γενιά του.

Η τραγική διαδρομή του οίκου των Ατρειδών, μέσα από μια εναλλακτική και ανατρεπτική παράσταση, όπου οι τραγικές ιστορίες των «καταραμένων» γενεών και προσώπων: από τον Ατρέα και τον Αίγισθο, τον Αγαμέμνονα και την Κλυταιμνήστρα, μέχρι την Ιφιγένεια και τον Ορέστη, καταφέρνουν και συνεπαίρνουν πραγματικά το κοινό.

Οι ερμηνείες κόβουν την ανάσα και η σκηνοθετική ματιά της Γεωργίας Αθανασιάδου σε αυτή τη δύσκολη αφήγηση, είναι μοναδική.
Αξιοποιώντας ένα παλιό σχολικό κτήριο που με ευρηματικό τρόπο έρχεται και καταλαμβάνει τη θέση των σκηνικών, χρησιμοποιώντας τον φωτισμό με πολύ ιδιαίτερη τεχνοτροπία και επενδύοντας το έργο με αξέχαστη μουσική, προσφέρει στο κοινό μια ολοκληρωμένη σύγχρονη παράσταση, μέσα από την οποία περιγράφεται όλη τραγικότητα της ιστορίας των Ατρειδών που έχουμε γνωρίσει μέσα από τις αρχαίες τραγωδίες.

Οι επόμενες παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 2, 3, 9 και 10 Ιουλίου 2016, στο Παλαιό 3ο Δημοτικό Σχολείο (Πηλέως 56). Ώρα έναρξης 21:00
Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προσκλήσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε από το ισόγειο του Δημαρχείου (Αγ. Δημητρίου 55).-

Πρόγραμμα και διανομή ρόλων

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2962016 31346 μμ.bmp

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2962016 30910 μμ.bmp

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2962016 31312 μμ.bmp

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2962016 31328 μμ.bmp

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.