Επένδυση στο Ελληνικό: Όλο το παρασκήνιο πίσω από το σπάσιμο της συμμαχίας των “δημάρχων του αεροδρομίου”




dimarxoiaerodromiokolaz-580x459

Το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από τη σημερινή αναβολή της σύσκεψης στο Μαξίμου,  παρουσιάζει το protothema.gr.

Η συμμαχία των τριών “Δημάρχων του Αεροδρομίου”, έχει σπάσει εδώ και αρκετό καιρό και μετά την απόφαση των δημάρχων Αλίμου και Γλυφάδας να μην πάνε στη σύσκεψη στο Μαξίμου, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι και τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Η κίνηση αυτή βρίσκει αντίθετο τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος τώρα απειλεί, πως δεν θα πάει στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

Καθοριστική θα είναι η σημερινή συνεδρίαση της  Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης του Γιάννη Κωνσταντάτου, “ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ”. Στη συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του δημάρχου, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό και τη στάση του απέναντι στους δυο δημάρχους-γείτονές του.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Δημήτρη Μαρκόπουλου, στο protothema.gr

Έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τη σημερινή αναβολή της συνάντησης των Δημάρχων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πληροφορίες αναφέρονται σε προσπάθεια της κυβέρνησης να συμπήξει θετικό μέτωπο υπέρ της αποκρατικοποίησης, με τους Δημάρχους Γλυφάδας – Αλίμου κ.κ. Γ. Παπανικολάου και Ανδ. Κονδύλη, όμως, να είναι αρνητικοί.

Για το λόγο αυτό από την κυβέρνηση έπεσε η ιδέα συμμετοχής στην επόμενη σύσκεψη που λογικά θα γίνει την επόμενη Τρίτη και των Δημάρχων Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκη και Βούλας – Βάρης Βουλιαγμένης κ. Κωνσταντέλλου με σκοπό τη δημιουργία νέας συμμαχίας.

Όμως η παραπάνω πρόταση βρίσκει αντίθετο τον πλέον αρμόδιο για το θέμα Δήμαρχο της περιοχής του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού κ. Γιάννη Κωνσταντάτο ο οποίος βλέπει πως με το άνοιγμα των επαφών σε Δημάρχους εντελώς άσχετων με το πρότζεκτ περιοχών δυναμιτίζεται η υπόθεση.

Ήδη ο κ. Κωνσταντάτος απειλεί να μη συμμετάσχει στη συνάντηση της επόμενης Τρίτης, κάτι που θα την οδηγήσει σε φιάσκο καθώς θα λείπει ο πλέον αρμόδιος Δήμαρχος και θα παρουσιαστούν οι συνάδελφοι του των γύρω Δήμων!

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η σημερινή αναβολή ζητήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και κατά πληροφορίες συνδέεται με το γεγονός πως οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Αλίμου αντιδρούν στην προώθηση της συμφωνίας για το Ελληνικό, με το επιχείρημα πως δεν έχουν σχετική ενημέρωση.

Η πλευρά των δύο δημάρχων θεωρεί πως αυτοί που θα κληθούν να διαχειριστούν μια «νέα πόλη» μέσα στις πόλεις τους δεν γνωρίζουν βασικά στοιχεία της επένδυσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έπεσαν οι υπογραφές για το Ελληνικό – Τι αλλάζει έναντι της αρχικής σύμβασης πώλησης

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: “Τα επόμενα χρόνια θα υλοποιείται στην Αττική το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης”

Lamda Development για Ελληνικό: 70.000 θέσεις εργασίας στην πλήρη ανάπτυξη του έργου

“Δυναμίτη” στο Ελληνικό βάζουν Κονδύλης και Παπανικολάου

Κονδύλης – Παπανικολάου: Γιατί ζήτησαν να αναβληθεί η σύσκεψη στο Μαξίμου για το Ελληνικό

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.