Έκθεση ζωγραφικής στην Ηλιούπολη




tyxaiakolaz

Με ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 27/5/2016, η έκθεση ζωγραφικής στο φιλόξενο χώρο της Γκαλερί «Τοξότης» στην Ηλιούπολη (Σοφ. Βενιζέλου 69).

Οι δημιουργίες της Ευφροσύνης Κουτρή και της Παναγιώτας Κώστα απέσπασαν το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών της έκθεσης.

Η έκθεση θα συνεχίσει να λειτουργεί έως και 10-06-2016.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την Ευφροσύνη και την Παναγιώτα…

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΟΥΤΡΗ
Η Ευφροσύνη Κουτρή γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και ζει στην Ηλιούπολη. Από μικρή στάθηκε τυχερή και ανακάλυψε τον τρόπο να εκφράζει τα συναισθήματά της. Τη ζωγραφική.
Έχει χαρίσει την καρδιά και την ψυχή της στην τέχνη και την οικογένεια της.
Είναι απόφοιτη των ΤΕΕ Καισαριανής τμήματος γραφιστικής, όμως σύντομα κατάλαβε ότι το γραμμικό σχέδιο περιόριζε τη φαντασία της. Το 2004 εργάστηκε σε εργαστήριο ζωγραφικής σε ύφασμα και αργότερα δημιούργησε σε οποιαδήποτε επιφάνεια (πέτρα, ξύλο, γυαλί). Έχει, επίσης, ασχοληθεί με την κατασκευή επιγραφών καταστημάτων και τη ζωγραφική παιδικών δωματίων.
Πρώτη της επιρροή αποτέλεσε η δεκαετία των ‘90s. Ξεκίνησε με μολύβι και κάρβουνο, ενώ αργότερα επέτρεψε στο χρώμα να «εισβάλει» στα έργα της, απεικονίζοντας τοπία και πρωτότυπες συνθέσεις.
Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, την Ικαρία και το δικό της εργαστήριο ζωγραφικής.
Στα περισσότερα έργα της αποτυπώνεται φανερά ο εσωτερικός της κόσμος, όπως εκείνη τον αντιλαμβάνεται, εμπλουτίζοντας το κλασσικό θέμα με κάτι το διαφορετικό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΩΣΤΑ
Γεννήθηκε στoν Άγιο Δημήτριο Ζάρακος του Νομού Λακωνίας. Τα εφηβικά της χρόνια την βρίσκουν στον Πειραιά, όπου αποφοιτάει από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Οι πρώτες προσπάθειες στη ζωγραφική ξεκινούν από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια. Η ευκαιρία της δίνεται το 1999 στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου Ηλιούπολης , όπου παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής για τέσσερα χρόνια και συμμετέχει σε τέσσερες ομαδικές εκθέσεις μαζί με τους άλλους μαθητές. Συμμετέχει επίσης σε ομαδική έκθεση στα πλαίσια του Πολιτιστικού Τριημέρου στη γενέτειρα της το οποίο ήταν αφιερωμένο στις Καλές Τέχνες.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.