Ανεξαρτητοποιήθηκε η Γιώτα Προυντζοπούλου- Τι λέει στην επιστολή παραίτησης




Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 2862016 102643 πμ.bmp

Εκτός του συνδυασμού “Αγαπώ τον Άλιμο” η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, Γιώτα Προυντζοπούλου. Με επιστολή που απέστειλε γνωστοποιεί την απόφασή της να παραιτηθεί από τον συνδυασμό του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη και να παραμείνει, όμως, ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Η Γιώτα Προυντζοπούλου, στην επιστολή της δεν αναφέρει επακριβώς τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση, παρά μόνο ότι εθίγη η τιμή και η υπόληψή της όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, παρεξηγήθηκε και παρερμηνεύτηκε η επιμονή της να λειτουργήσει βάσει του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Προυντζοπούλου διαφώνησε με την απόφαση του δημάρχου να μην διαβάσει την επιστολή-απάντηση της δημοτικής κίνησης Αλίμου “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” στην επιστολή της αντιδημάρχου Οικονομικών και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σύρμα.

Η επιστολή δεν διαβάστηκε τελικά από την πρόεδρο, αλλά από τη δημοτική σύμβουλο Αλέκα Γιαννούτσου, η οποία δήλωσε ότι η Δημοτική Κίνηση θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο η Γιώτα Προυντζοπούλου είχε υποβάλει προφορικά την παραίτησή της από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά τελικά την έπεισαν να παραμείνει στη θέση της.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

“ΑΞΙΟΤΙΜΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗΣ,  ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ , ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΑΣΦΑΛΩΣ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,  ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 3852/2010.

ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ,  ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟ ΕΤΗ,  ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ , ΘΕΩΡΩ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΣΥΔΥΑΣΜΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΥΛΗΣΕΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 23/6/16, ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ, ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΑ ΠΩΣ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΕΘΙΓΗ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΗΨΗ ΜΟΥ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΔΕΝ  ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΚΡΑΤΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΟΝ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ, ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ  ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ,  ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΕΣΗ.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΠΡΟΥΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΜΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΓΙΩΤΑ ΠΡΟΥΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΙΜΟΥ

Απάντηση της δημοτικής κίνησης Αλίμου “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” στην επιστολή της αντιδημάρχου Οικονομικών και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σύρμα.

Η μακροσκελέστατη απάντηση της κ. Σύρμα (ΒΗΜΑ on line, 13/5/2016) περιορίζεται σε αόριστες και αναπόδεικτες αναφορές, τις οποίες «βαπτίζει» απαντήσεις, χωρίς ουσιαστικά να απαντά στα καίρια θέματα που έθιξε και παρέθεσε αναλυτικά με την επιστολή της η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», κ. Ελένη Μπελιά.
Επιγραμματικά, στον λαϊκίζοντα παροξυσμό της Αντιδημάρχου Οικονομικών,απαντάμε:

1. Για την ΚΟΙΝΣΕΠ «Πολίτες σε Δράση»:
Τίποτε το ψευδές και το παραπλανητικό δεν υπάρχει στην δημοσιευθείσα επιστολή μας. Η αλήθεια είναι ότι πουθενά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν υπάρχει σύμβαση. Ούτε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων. Μόνον η απόφαση 94/24.10.2014 του ΔΣ του ΘΟΠΑΑ καθώς και η πανομοιότυπη απόφαση 256/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες εγκρίθηκε το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης. Η απόφαση προβλέπει τρίμηνη σύμβαση (27/10/14 έως 27/1/15 σύμφωνα με τα εντάλματα πληρωμής) με ποσό 3 x 60.000 = 180.000 ευρώ, όπου, όμως, δεν αναγράφονται βασικά στοιχεία της ΚΟΙΝΣΕΠ: Αριθμός Μητρώου στο υπουργείο Εργασίας, ο νόμιμος εκπρόσωπός της, ΑΦΜ, ενώ αρμόδια ΔΟΥ φέρεται η… ανύπαρκτη ΔΟΥ Αλίμου. Από ποιο δημόσιο έγγραφο αναρτημένο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ -από το πλήθος που επικαλείται η Αντιδήμαρχος- προκύπτει η εξάμηνη διάρκεια της Σύμβασης;
Γιατί δεν αναρτάται η σύμβαση; Γιατί ουδέποτε έως σήμερα δεν έχει απαντηθεί η από 20/1/2015 πρωτοκολλημένη Αίτησή μας;
Όσο για τη Σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ επί κ. Ορφανού, εδώ κάτι έχει μπερδέψει η κ. Σύρμα. Δεν θα λογοδοτήσουμε εμείς για τον κ. Ορφανό. Εμείς έχουμε καταψηφίσει τη συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ. Ας ψάξει η κ. Σύρμα να βρει ποιοι την είχαν υπερψηφίσει τότε…

2. Για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου:
Ποιο είναι το ψευδέστατο; Ότι η μεταφορά απαιτεί την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, ήτοι προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού με κλειστές προσφορές, κατόπιν απόφασης της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής, κάτι που δεν έγινε ποτέ; Ότι έγινε μεταφορά των διαθεσίμων του Δήμου μη νόμιμα και απεκρύφθη εσκεμμένα ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ακύρωσε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Ότι μετά από αυτό υποχρεώθηκεη Διοίκηση με διαδικασίες εξπρές (χωρίς να τηρηθούν και πάλι τα προβλεπόμενα στον νόμο) να περάσει το θέμα βιαστικά από το Δημοτικό Συμβούλιο; Τα δε περί «χρεωκοπίας» της ΑΤΤΙΚΑ που κατά την Αντιδήμαρχο αναφέρθηκαν από την παράταξή μας δεν θα τα σχολιάσουμε, αφού ο κόσμος που ενημερώνεται, και εν προκειμένου οι αναγνώστες, γνωρίζουν καλύτερα τις προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση για να διασωθεί η Τράπεζα αυτή. Δεν θα υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη του αναγνωστικού κοινού όπως επιχειρείται από την Αντιδήμαρχο.

3. Για τις συμβάσεις των συμβούλων:
O νόμος ορίζει ότι “Η παράλειψη δημοσιοποίησης των εργασιακών συμβάσεων συνιστά απόκλιση από την υποχρέωση λογοδοσίας που φέρει κάθε φορέας άσκησης δημόσιας εξουσίας κατά την επιτέλεση των λειτουργικών και διοικητικών του καθηκόντων, για λόγους που πρωτίστως υπαγορεύει η αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.” Στα ΦΕΚ, στα οποία παραπέμπει η κ. Σύρμα, δεν έχουν δημοσιευθεί οι συμβάσεις των συμβούλων του δημάρχου αλλά οι πράξεις διορισμού δημόσιων λειτουργών. Το πλήρες κείμενο όλων των συμβάσεων έπρεπε να έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

4. Για τις χριστουγεννιάτικες και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις:
Έχουμε πει και δημόσια, αλλά ορισμένοι κωφεύουν, ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις επιβάλλεται να γίνονται. Για ποιον λόγο η κ. Σύρμα αποφεύγει να αναφερθεί στο συνολικό κόστος αυτών των εκδηλώσεων που εμείς χαρακτηρίσαμε σπάταλες; Γιατί δεν λέει στο κοινό της εφημερίδας που δημοσίευσε την επιστολή της ότι το συνολικό κόστος και των δύο εκδηλώσεων αυτών ανήλθε στο ποσό των 128.000 ευρώ, αριθμός προκλητικός εν μέσω οικονομικής κρίσης; Μήπως η χαρά των πολιτών και των παιδιών του Αλίμου διαφέρει από τη χαρά των πολιτών και των παιδιών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, του οποίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κόστισαν συνολικά περίπου 10.000 ευρώ, όσο, δηλαδή, κόστισε στον Δήμο μας το γκράφιτι στην Αγορά Θουκυδίδου; Ο νοών νοείτω!

5. Για τις «κουραστικές» ερωτήσεις και αιτήσεις μας:
Αν και στον Δήμο υπάρχει αρμόδια Νομική Υπηρεσία, είναι προφανής η άγνοια νόμου από την πλευρά της Αντιδημάρχου.
Καμμία κατατεθειμένη αίτηση δεν αποτελεί καταχρηστικό και έκνομο γεγονός,ιδιαίτερα δε όταν η κατάθεση αιτήσεων από την αντιπολίτευση υπαγορεύεται από τη συνεχιζόμενη και κατ’ επανάληψη άρνηση της διοίκησης να απαντά σε ερωτήματα της αντιπολίτευσης τόσο προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και εγγράφως στο Πρωτόκολλο. Η αοριστία δε και η γενικότητα στις απαντήσεις χαρακτηρίζει τη Διοίκηση και όχι την αντιπολίτευση. Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότιτο δικαίωμα του υποβάλλειν αιτήσεις προς τη διοίκηση προστατεύεται από το Σύνταγμα και η άρνηση της απάντησης από την πλευρά της -όποιας- Διοίκησης συνιστά παραβίαση του Συντάγματος.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η επιβολή προστίμου στην Κίνησή μας σχετικά με την υποβολή ελλιπούς δήλωσης των οικονομικών της στοιχείων δεν συνιστά αδιαφάνεια και παραβίαση της νομοθεσίας, όπως ανακριβέστατα επικαλείται η Αντιδήμαρχος, αλλά διοικητική παράβαση -στην πρώτη μάλιστα καλλικρατική εφαρμογή της . Η εν λόγω απόφαση είναι σε εκκρεμότητα και δεν έχει καταστεί τελεσίδικη.
Κ. Σύρμα, δυστυχώς για εσάς, ο Δήμος ανήκει σε όλους και όλες. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητούμε όλα όσα νομιμοποιούμαστε και, βεβαίως, όλα όσα δικαιούμαστε να γνωρίζουμε. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα.
Σας υπενθυμίζουμε δε ότι η αντίληψη «το κράτος είμαι εγώ» και σε ελεύθερη παράφραση «ο Δήμος είμαι εγώ» ΙΣΤΟΡΙΚΑ έχει ηττηθεί.

ΥΓ. Όλα τα στοιχεία με τα οποία αναφερόμαστε στην αρχικώς δημοσιευθείσα απάντηση-επιστολή μας αλλά και στη σημερινή είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου/ης, για τη διασταύρωση της αλήθειας.

Για τη Δημοτική Κίνηση Αλίμου “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι”
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ελένη Μπελιά
Δημήτρης Κλαυδιανός
Αλέκα Γιαννούτσου

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ανεξαρτητοποιήθηκε η Γιώτα Προυντζοπούλου- Τι λέει στην επιστολή παραίτησης

  • 28/06/2016 at 3:42 μμ
    Permalink

    Ωραίο μέσο.Πολυ χαλαρά παίζεται την παραίτηση και την ανεξαρτητοποίηση ενός στελέχους-προέδρου Δ.Σ.Εκει στη “γειτονιά σας σας” φαίνεται πως “αγαπάτε πολύ τον…Άλιμο”
    Ειναι πολλά τα λεφτά φριμη

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.