Βούλα – Γιβραλτάρ με μοτοσυκλέτες
givra1

Μοτοσικλετιστές από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες θα φιλοξενήσει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως την Κυριακή 28 Μαΐου προκειμένου να γίνει από την περιοχή της Βούλας η αφετηρία της πρώτης διαδρομής Αθήνας – Γιβραλτάρ η οποία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι μηχανές θα διανύσουν συνολικά 8.500 χιλιάδες χιλιόμετρα σε 15 μέρες διασχίζοντας δώδεκα χώρες. Στόχος της διαδρομής είναι η ανάδειξη των χωρών της Ευρώπης και η μεταφορά μηνύματος Ειρήνης το οποίο θα πάρει τη μορφή ενός ειδικού βιβλίου που θα μεταφέρει η Αυστριακή αποστολή, προκειμένου να το υπογράψουν πολίτες και αξιωματούχοι απ’ όλη την Ευρώπη.

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 18.00 θα γίνει τελετή έναρξης της διαδρομής, και Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πριν κάνει την επίσημη εκκίνηση από στον χώρο του Κάμπινγκ Βούλας θα παραδώσει στον αρχηγό της αποστολής ένα χρυσό στεφάνι, το οποίο θα παραδοθεί στον Υπουργό Εξωτερικών του Γιβραλτάρ στο τέλος της πορείας, μεταφέροντας με τον τρόπο αυτό το μήνυμα Ειρήνης που στέλνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από τη μία άκρη της Ευρώπης στην άλλη. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία των μοτοσικλετών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου με αφετηρία και τερματισμό στον χώρο του Κάμπινγκ. Τέλος, μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο συναυλία με τους Omniah και τους High Voltage, δύο ιδιαίτερα ταλαντούχα συγκροτήματα της πόλης. Το πρωί της Κυριακής στις 7.00, οι μοτοσικλετιστές θα αναχωρήσουν για το Γιβραλτάρ.

givra2

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη διαδρομή δεν αποτελεί αγώνα ταχύτητας. Όσες μηχανές συμμετέχουν είναι υποχρεωμένες να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και επίσης οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης σε ισχύ σε όλες τις χώρες που θα διασχίσει η πορεία και να τηρούν σε όλη τη διαδρομή των ΚΟΚ. Για λόγους ασφάλειας, αλλά και ελέγχου της διαδρομής και της τήρησης των ορίων ταχύτητας, η κάθε μηχανή θα προμηθεύεται συσκευή παρακολούθησης με GPS.

Η φιλοξενία της εκδήλωσης αυτής δίνει μια μοναδική ευκαιρία για να αναδειχθεί το μοναδικό τοπίο της πόλης μας σε όλη την Ευρώπη αφού οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν από Ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες της διαδρομής εδώ: http://www.gibraltarrace.com/

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.