Πτήση πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από την παραλία του Αλίμου (VIDEO)




Fullscreen capture 180516 75912 PM.bmp

Στην άσκηση με την κωδική ονομασία “Δια Πυρός 2016”, συμμετείχαν τα πυροσβεστικά Canadair, που πετούσαν χτες πάνω από την παραλία του Αλίμου.

Τα Canadair γέμιζαν με νερό τις δεξαμενές τους από τη θάλασσα και στη συνέχεια το έριχναν στο σημείο που διεξαγόταν η άσκηση (στο άλσος Καισαριανής)


pyros1

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 

Με παρόντες τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου, άσκηση πεδίου με την κωδική ονομασία: «Δια Πυρός 2016», στην περιοχή του Υμηττού, στο άλσος Καισαριανής.

Η άσκηση αφορούσε στην αντιμετώπιση μεγάλης κλίμακας δασική πυρκαγιά σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων σε τέτοιου είδους περιστατικό φορέων.

Στόχος της άσκησης η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) με επικεφαλής τον Υποστράτηγο ΠΣ Κωνσταντίνο Γιόβα, ήταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων επιχειρησιακών δομών και διαδικασιών καθώς και η αξιολόγηση της ετοιμότητας του μηχανισμού και της ποιότητας της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Στην άσκηση συμμετείχαν πεζοπόρο τμήμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, καθώς και επίγειες και εναέριες δυνάμεις από τους: 1ο , 2ο , 4ο , 6ο, 7ο, 8ο, 9ο και 12ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αθηνών και την 1η Ε.Μ.Α.Κ. Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης έκαναν ρίψεις ένα ελικόπτερο SUPER PUMA του Πυροσβεστικού Σώματος και δύο αεροσκάφη CL-215. Σε ετοιμότητα παρέμεναν κοντά στο πεδίο της άσκησης ένα ασθενοφόρο του ΠΣ, το Πυροσβεστικό Συνεργείο Αθηνών, καθώς και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» σε συνεργασία με το Ε.Σ.Κ.Ε. Τις δυνάμεις πεδίου συντόνιζε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχαήλ Ανδριόπουλος.

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων: ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα τον Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Αρχιπύραχος Στέφανος Κολοκούρης, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιάννα Τσούπρα, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και του Δασαρχείου Πεντέλης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.