Παμποντιακόν Πανοΰρ 2016, τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα (Δείτε όλο το πρόγραμμα)




Για μια ακόμα χρονιά, το «Παμποντιακόν Πανοΰρ τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα», το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Ποντίων Σουρμένων, μένει πιστό στο ραντεβού του, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις με δυνατούς συμβολισμούς, στον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, από τις 4 έως τις 8 Μαΐου.
Πιστοί στις ρίζες και την παράδοση από τις αλησμόνητες πατρίδες, οι Πόντιοι εξακολουθούν να βιώνουν και να διαιωνίζουν τα ήθη και έθιμά τους. Στις πενθήμερες εκδηλώσεις με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Πόντιοι στα Σούρμενα ζουν εορταστικές στιγμές, όπως στις ομηρικές γιορτές, καθώς ο θάνατος και η φθορά μεταλλάσσονται σε ύμνο για τη ζωή, με αθλητικούς, πνευματικούς και καλλιτεχνικούς αγώνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 Τετάρτη 4 Μαΐου: Διοργάνωση του Ποδοσφαιρικού Συναπαντήματος Προσφυγικών Ομάδων, με αγώνες παλαιμάχων που προέρχονται από τις ομάδες: ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ιωνικός Νίκαιας, Πρωτέας Παλαιάς Φώκαιας, Φωστήρας Αθηνών, Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων.

Πέμπτη 5 Μαΐου: Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, ποντιακή θεατρική παράσταση, με τίτλο «Η Μανασία κι Σύρκεται», από τη θεατρική ομάδα του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης.

Σάββατο 7 Μαΐου: Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουρμένων Ελληνικού, διοργάνωση Αιμοδοσίας Πολιτών, με το σύνθημα «δίνω αίμα, χαρίζω ζωή», που επιδιώκει να περάσει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης των Ποντίων, 94 χρόνια μετά τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες και 92 χρόνια μετά την ίδρυση του Συλλόγου τους.

 Κυριακή 8 Μαΐου: Τέλεση του Ταφικού Εθίμου στο Κοιμητήριο Σουρμένων, ένα έθιμο που έφεραν από τον ιστορικό Πόντο οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής και το τηρούν με ευλάβεια αναλλοίωτο μέχρι τις μέρες μας.

6, 7 και 8 Μαΐου: η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συλλέγουν τρόφιμα και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης, στην πλατεία Σουρμένων, ποντιακοί σύλλογοι και σύλλογοι άλλων περιοχών από όλη την Ελλάδα με τα χορευτικά συγκροτήματά τους παρουσιάζουν ποντιακούς και άλλους παραδοσιακούς χορούς.

Πληροφορίες

 Ένωση Ποντίων Σουρμένων: λεωφ. Ιασωνίδη και Χρυσάνθου Τραπεζούντος, Πλατεία Σουρμένων, Σούρμενα – Ελληνικό, τηλ.: 210 9644767 και 210 9618867.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.