Ερώτηση Άδωνι σε Κουρουμπλή για τις καταγγελίες περί εκπόρνευσης ανηλίκων στο Ελληνικό




adonis

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη για βίαιη εκπόρνευση ανηλίκων στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας στο Ελληνικό.
Ειδικότερα, ο Γεωργιάδης ερωτά τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή αν επιβεβαιώνει την εν λόγω καταγγελία και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΘΕΜΑ: Αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Αλίμου για βίαιη εκπόρνευση ανηλίκων στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας στο Ελληνικό
Ατέρμονη θλίψη και μόνο στο άκουσμά της προκαλεί η καταγγελία του Δημάρχου Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, για βίαιη εκπόρνευση ανηλίκων στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό, από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους. Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.protothema.gr, στις 18/5/2016, για φαινόμενα πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών στον καταυλισμό της Ειδομένης.
Η Ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει την ακεραιότητα αυτών των παιδιών, σύμφωνα με την Αρχή της μη διάκρισης (Νόμος 3727/2008, Άρθρο 2), καθώς η γενετήσια εκμετάλλευσή τους θέτει σε σοβαρό κίν¬δυνο την υγεία και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξή τους. Σε επέκταση και εφόσον επιβεβαιωθεί η ορθότητα της καταγγελίας, πρέπει να αποδοθούν οι προβλεπόμενες στους διατελέσαντες τα αδικήματα κυρώσεις, σύμφωνα με την εθνική έννομη τάξη, αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης.
Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Επιβεβαιώνετε την καταγγελία του Δημάρχου Αλίμου;
2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της διαφαινόμενης εκπόρνευσης ανηλίκων στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό;
3. Σε πόσα άτομα ανέρχεται η αστυνομική δύναμη που περιφρουρεί την περιοχή σε καθημερινή βάση;
4. Ποιο είναι το σύνολο των ατόμων που φιλοξενούνται στο Ελληνικό τη στιγμή της κατάθεσης της ερώτησης;

Ο Ερωτών Βουλευτής,
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.