Eπιστολή διαμαρτυρίας από το Σύλλογο Αμπελακίων Αλίμου




abelakialogo

Ο Σύλλογος Αμπελακίων έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την κα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου για την απάντηση του ‘Ανω-Κάτω στο Καλαμάκι’ σε ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και αφορούσε τοποθέτηση της κ. Ε.Μπελιά για τους ελεύθερους χώρους στην περιοχή των Αμπελακίων.

Το κείμενο της διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

Αλιμος 16/5/2016

ΑΠΟ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΑΛΙΜΟΥ
ΠΡΟΣ: κα ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για την πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ‘Ανω-Κατω στο Καλαμάκι’ σχετικά με ανάρτηση που έγινε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στις 6 Απριλίου 2016.
Η εν λόγω ανάρτηση αφορούσε τοποθέτηση της κας Ελένης Μπελιά στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Μαρτίου 2016, σχετικά με την αναγκαιότητα απόκτησης νέων ελεύθερων χώρων πρασίνου στην περιοχή των Αμπελακίων που βρίσκεται κοντά στην οδό Πυθαγόρα.
Στη συγκεκριμένη ανάρτηση και για την αποφυγή παρεξηγήσεων, παραθέσαμε σύνδεσμο με βίντεο από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο εμφανίζεται η κα Μπελιά (στο 26’:21’’) να λέει αυτολεξεί: «Υπάρχει ήδη μία παιδική χαρά στη γειτονιά. Ούτως ή άλλως είναι μία γειτονιά με χαμηλή δόμηση, ήσυχη γειτονιά. Πιο κάτω, στην Πηνελόπης Δέλτα, έχει μία πολύ μεγάλη και πολύ ωραία παιδική χαρά. Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο θέλουμε να αγοράσουμε 177 τετραγωνικά μέτρα με 100.000 ευρώ ή ίσως και λίγο λιγότερο, δεν ξέρω. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καθόλου αυτή η αναγκαιότητα στην περιοχή».
H κα Μπελιά εξέφρασε αυτή την άποψη θεωρώντας εσφαλμένα, ότι η αγορά των 177τμ αφορά αγορά για χώρο πρασίνου ενώ στην πραγματικότητα αφορά αγορά που εντάσσεται στο έργο Διάνοιξης-Διαπλάτυνσης της οδού Θεομήτορος στο τμήμα από Λ.Καλαμακίου μέχρι Πυθαγόρα.
Όμως και παρά την εσφαλμένη εντύπωση της κας Μπελιά για το σκοπό της αγοράς, εκφράστηκε ξεκάθαρα η άποψη της σχετικά με την αναγκαιότητα εξασφάλισης νέων ελεύθερων χώρων στη συγκεκριμένη περιοχή των Αμπελακίων. Η τοποθέτηση της κας Μπελιά, αν μη τι άλλο δημιουργεί αρνητική εντύπωση και κατά την άποψή μας είναι άξια προβολής και αντίστοιχα ενημέρωσης των πολιτών καθώς αντιπροσωπεύει την άποψη της επικεφαλής μίας Δημοτικής Παράταξης για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως είναι αυτό των ελεύθερων χώρων. Και ακριβώς αυτό θέλαμε να κάνουμε με την ανάρτηση του θέματος στο site του Συλλόγου δηλαδή να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους πολίτες των Αμπελακίων γενικότερα.
Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση της κας Μπελιά έγινε από λάθος ή εν τη ρύμη του λόγου.
Αυτό θα ήταν απολύτως κατανοητό και πολύ πιθανό να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση θα περιμέναμε απλά μια συγνώμη για την λανθασμένη τοποθέτηση. Αντ’ αυτού το ‘Ανω-Κατω στο Καλαμάκι’ επέλεξε να κατηγορήσει το Σύλλογο Αμπελακίων για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας αλλά και να αφήσει αιχμές για έλλειψη σεβασμού προς τον εαυτό μας και τους πολίτες και για έλλειψη γνώσης σχετικά με τα όρια του δημοκρατικού και ευπρεπούς διαλόγου.

Σε μία περίοδο που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ο περιορισμός της πληροφόρησης σε διάφορα επίπεδα, ο Σύλλογος Αμπελακίων προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενημερώνει τους πολίτες των Αμπελακίων για τα θέματα που τους αφορούν. Θεωρούμε ότι αυτό είναι υποχρέωσή μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Στην προσπάθειά μας για σωστή πληροφόρηση των πολιτών, ζητάμε την προστασία της Προέδρου και εν γένει του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς πιστεύουμε ότι η ελεύθερη έκφραση των πολιτών είτε μέσω των Συλλόγων τους είτε μεμονωμένα είναι προϋπόθεση για την καλή λειτουργία της Δημοκρατίας.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε το σώμα σχετικά με την επιστολή μας.

Με τιμή
Το ΔΣ του Συλλόγου Κατοίκων Αμπελακίων Αλίμου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.