“ANATASIS” – Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου στην πλατεία της Βούλας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Tο νέο έργο μνημειακών διαστάσεων “ANATASIS”, του διεθνούς φήμης γλύπτη και ζωγράφου Κωστή Γεωργίου, εγκαταστάθηκε πρόσφατα και δεσπόζει πλέον στην κεντρική πλατεία της Βούλας.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα σύμπλεγμα 7 χορευτών- ακροβατών, οι οποίοι συνθέτουν μια δυναμική πρόταση που παραπέμπει στην ανάταση, έξ ου και ο τίτλος του έργου. Το γλυπτό χυτεύτηκε σε αλουμίνιο και στη συνέχεια βάφτηκε σε χρώμα κόκκινο. Το κόκκινο χρώμα συναντάται στη δουλειά των τελευταίων χρόνων του Κωστή Γεωργίου και σε άλλα έργα του μνημειακών διαστάσεων, όπως η σύνθεση ” COSMICON” ύψους 15 μέτρων που βρίσκεται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Vanke στην Κίνα, το “GALILEO” που βρίσκεται στην reception του st Elizabeth Hospital στις Βρυξέλλες και σε άλλα δημόσια γλυπτά του.

Το γλυπτό ANATASIS του δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης  (3Β), έγινε δυνατό να δημιουργηθεί χάρις  στο έντονο ενδιαφέρον και τη βούληση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου καθώς  και στην αρμόδια επιτροπή  που ορίστηκε για την υλοποίηση του έργου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος οραματίστηκε ένα έργο του Κωστή Γεωργίου,  ο οποίος είναι και δημότης Βούλας, τιμώντας έτσι και τη διεθνή δράση και ακτινοβολία του δημιουργού.

Η πλατεία της Βούλας απέκτησε πλέον χρώμα  και μια σύγχρονη και εικαστική διάσταση, διαφοροποιώντας  τον δήμο στον τομέα της αισθητικής.

Ο Κωστής Γεωργίου έχει ένα πλούσιο και πολύμορφο έργο που ξεκινά από το 1974 με την πρώτη του ατομική έκθεση στο Ινστιτούτο  Γκαίτε και φτάνει μέχρι την τελευταία- στην Ελλάδα-  μεγάλη  ατομική του έκθεση γλυπτικής  στο μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς. Έχει πραγματοποιήσει παραπάνω από  100 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από  300 ομαδικές σε σπουδαία μουσεία, γκαλερί και ιδρύματα στην Ευρώπη, στην Κίνα , στην Αμερική, στην Ιαπωνία , στην Αυστραλία, στον Καναδά και αλλού .
Η κίνηση αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει ως φάρος και παράδειγμα και σε άλλους δήμους στην Ελλάδα  για εγκατάσταση μεγάλων δημοσίων γλυπτών, γεγονός που συναντάται συχνότατα στο εξωτερικό.

marketnews.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.