“Αυτή η βλακεία με τις ξόβεργες δεν λέει να σταματήσει” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




( ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής )

Βρέθηκε πιασμένο, στη Γλυφάδα μάλιστα, το αρσενικό βραχοκιρκίνεζο (είδος γερακιού). Θα πήγε να φάει κάποιο επίσης πιασμένο πουλάκι και κόλλησε. Το πλύναμε και θα το ελευθερώσουμε σε μια-δυο ημέρες, ελπίζοντας ότι το θηλυκό δεν θα έχει εγκαταλείψει τη φωλιά με τα αυγά ή τα μωρά. Αυτή η βλακεία με τις ξόβεργες δεν λέει να σταματήσει….

Βραχοκιρκίνεζο (Falco tinnunculus)

Είδος γερακιού, φωλιάζει παντού σε όλη την χώρα σε σημαντικούς αριθμούς για αρπακτικό . Δεν ξεπερνά τα 34 εκατοστά και ξεχωρίζει για τις μυτερές φτερούγες του και τη μακριά, λεπτή ουρά που είναι στην άκρη στρογγυλεμένη. Το φτέρωμα του αρσενικού είναι στο πάνω μέρος καστανοκόκκινο με μαύρες κηλίδες και στο κάτω μέρος μπεζ με σκούρα στίγματα. Το κεφάλι είναι γκρίζο όπως και η ουρά του, που καταλήγει σε πλατιά μαύρη ταινία με άσπρο φτέρωμα στην άκρη. Τα νύχια του γερακιού αυτού είναι μαύρα και το ράμφος του γαμψό. Το θηλυκό στο πάνω μέρος αντί για στίγματα έχει ραβδώσεις και η ουρά του είναι ξανθόχρωμη επίσης με ραβδώσεις.

Όταν κυνηγάει την λεία του , πετάει σε ύψος 7-12 μέτρα , συνήθως επιτόπου , μέχρι να εντοπίσει την τροφή του οπότε γέρνει απότομα προς τα κάτω και ορμάει πάνω σε ποντικούς, σκαθάρια και ερπετά . Διαλέγει παλιές φωλιές καρακάξας και κουρούνας για να γεννήσει τα αυγά του, συνολικά 3-6 που κλωσσά το θηλυκό για 27-29 ημέρες .

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.