Στη Γλυφάδα το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων




Συνεχίζουν την ελαφρώς πτωτική πορεία τους τα κλειστά καταστήματα στην Αθήνα μετά την κορύφωση των λουκέτων που είχε καταγραφεί το Σεπτέμβριο του 2013 αφήνοντας περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον. Την ίδια ώρα τα λουκέτα στον Πειραιά δείχνουν να σταθεροποιούνται, σε Καλλιθέα και Περιστέρι να παραμένουν σε επίπεδα «ερημοποίησης» και να εμφανίζεται σαφώς καλύτερη εικόνα στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και τα Βόρεια Προάστια.

Oι περιοχές των Βορείων προαστίων στο σύνολο τους διατηρούν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά κλειστών επιχειρήσεων, στο εύρος του 20%. Ωστόσο, το μικρότερο ποσοστό κλειστών σημειώνεται στη Γλυφάδα μια αγορά με μεσοαστική φυσιογνωμία, που εξυπηρετεί σημαντικό τμήμα των καταναλωτών των νοτίων προαστίων.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη νέα, εξαμηνιαία, έρευνα του ΙΝΕ ΕΣΕΕ.

“Η γεωγραφική συρρίκνωση των εμπορικών αγορών, η συγκέντρωση του λιανεμπορίου στο κέντρο και ο περιορισμός των καταστημάτων σε παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους, έχει ως αποτέλεσμα την αποκλιμάκωση και την υπαρκτή πτώση των λουκέτων στα κέντρα των πόλεων, αλλά ταυτόχρονα και τη δημιουργία «ζωνών ερημοποίησης» στις περιφερειακές και συνοικιακές αγορές”,

σχολιάζει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασ. Κορκίδης. Και προσθέτει:

“η οικονομία δεν αντέχει την επανάληψη του 2015 αλλά και η αγορά δεν αντέχει νέα φορολογικά μέτρα. Με τα νέα μέτρα ύψους 5,5 δισ δεν μπορεί να υπάρχουν κερδισμένοι, παρά μόνο χαμένοι. Φοβόμαστε, λοιπόν, ότι όλα αυτά τα χρήματα που θα λείψουν από την αγορά, δημιουργούν εκ νέου το κίνδυνο να δούμε περισσότερα λουκέτα σε ελληνικές επιχειρήσεις. Η ‘επιδημία των λουκέτων’ που κλόνισε το ελληνικό εμπόριο μπορεί να έχει περιοριστεί, αλλά σίγουρα δεν έχει απομακρυνθεί”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.