Κωνσταντίνα Καζά: Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ Κάτω από τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Την Τρίτη 19 Απριλίου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη πραγματοποιήθηκε, παρουσία πολυπληθούς και εκλεκτού κοινού, η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της Αντιπροέδρου του Δ. Σ. του Νοτίου Σήματος αρχαιολόγου κ. Κων/νας Καζά – Παπαγεωργίου με τον τίτλο «Η αρχαία ΑΣΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΜΕΤΡΟ Κάτω από τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ: notionsima.blogspot.gr“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Ηλιούπολης και οι εκδόσεις Καπόν.
Για το βιβλίο μίλησαν η εκδότρια κ. Ραχήλ Καπόν, ο Διευθυντής έργων της εταιρείας Αττικό Μετρό κ. Νίκος Δανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η εταιρεία Αττικό Μετρό στην διαφύλαξη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρέθηκαν κατά την διάρκεια κατασκευής των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και την συμβολή της κ. Καζά σε αυτήν την προσπάθεια. Τον λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος του Νοτίου Σήματος και πρώην Δήμαρχος Αλίμου κ. Βασίλης Ξένος- Γαβριέλης ο οποίος μας παρέσυρε και περπατήσαμε νοερά μαζί του στον αρχαίο δρόμο μέχρι την Αιξωνή. Τέλος η κ. Καζά παρουσίασε στο κοινό παλαιότερα αλλά και νεότερα ευρήματα που βρέθηκαν κάτω από την Λ. Βουλιαγμένης.

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο και κυρίως κατανοητό με πολλές ιστορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την «πόλη» κάτω από την Λ. Βουλιαγμένη. Το λεύκωμα είναι χωρισμένο σε κεφάλαια που ακολουθούν τη σειρά των στάσεων του μετρό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο Δ/ντης των ΚΤΕΟ κ. Ανδρέας Φιαμέγκος, ανώτερα στελέχη της Αττικό Μετρό, του Δήμου Ηλιούπολης, εκπαιδευτικοί κ.α.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.