Η Παιδική Χορωδία του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών




Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης Παιδική και Νεανική χορωδία

Δεν είναι απλά μια εκκλησία για την εκτέλεση των θρησκευτικών μας καθηκόντων ή το κεράκι που θα ανάψει ο περαστικός στη χάρη Της. Είναι ένα εργαστήρι διάπλασης και διαμόρφωσης της παιδικής ψυχής και ανακούφισης των «αδυνάτων» με το κοινωνικό της έργο. Θέλει αρετή και τόλμη για να φέρεις σε πέρας ένα τέτοιο έργο και ο πάτερ Θεόδωρος διαθέτει πολύ περισσότερα και πλαισιωμένος από ικανούς συνεργάτες, βλέπει πέρα απ΄ τον ορίζοντα για το καλό των παιδιών.

Υπάρχουν πολλά τμήματα, που αθόρυβα εργάζονται για την ολοκλήρωση των αυριανών νέων της κοινωνίας μας. Ένα από αυτά είναι η Παιδική και Νεανική χορωδία κάτω από την καθοδήγηση της κας Λώρας Πετροπούλου. Το ήθος, η μόρφωση και η παιδεία της, επιτρέπουν στο χαρακτήρα της να μεταδώσει στα παιδιά μας στοιχεία απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν και να σταθούν στις απαιτήσεις της ζωής. Η ισορροπία της, η γαλήνη και οι γνώσεις της μεταφέρουν στα παιδιά, αυτά που η λέξη δάσκαλος (δας+καλόν) βρίσκει την πραγματική της έννοια –παιδεία, φιλία, ομαδικότητα, γνώση, ισότητα.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας φάνηκε πολύ σύντομα με το να συμμετέχει η χορωδία στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής χορωδίας. Με μια πλήρη οργάνωση στην κάθε λεπτομέρεια της ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου για τη Λάρισα. Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, λαμπερά μάτια ανέβηκαν στο λεωφορείο με αυτοπεποίθηση, με τάξη, γνωρίζοντας τη σημασία της συμμετοχής και το πείσμα της επιτυχίας. Οκτώ η ώρα το πρωί, έκλεισαν οι πόρτες του λεωφορείου με επιβάτες τα παιδιά, τους συνοδούς, τη γιατρό και τη νοσηλεύτρια της αποστολής, τον πατέρα Θεόδωρο με την πρεσβυτέρα, την κα Λώρα με τον σύζυγό της και τον πιανίστα κο Πέτρο Παπούλια.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 Ένας συνετός και ακούραστος οδηγός, με χαμόγελο και καλή διάθεση, κατάλαβε γρήγορα τις σκέψεις των παιδιών, με μόνο «όπλο» τη φωνούλα τους και έγινε ένα με αυτά, κάνοντας το ταξίδι άνετο, κάτι σαν έναν περίπατο. Φτάσαμε στη Λάρισα στην προβλεπόμενη ώρα. Τα παιδιά γευμάτισαν –και αυτό προσεγμένο- και αποσύρθηκαν στα δωμάτια τους να ξεκουραστούν. Στις έξι πήραμε το δρόμο για το δημοτικό Ωδείο της πόλης, το χώρο της εμφάνισης τους με ένα πλέγμα συναισθημάτων. Η παρουσία τους, η χαρά και η ευτυχία ζωγράφιζε χρώματα αγάπης και αθωότητας στα πρόσωπά τους. Χρώματα που απλώθηκαν και τύλιξαν την πόλη και εμάς, στον περίπατο γνωριμίας της.

Την επομένη, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, εκκλησιαστήκαμε όλοι στο εκκλησάκι του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κοιλάδα Λαρίσης, όπου ο πατέρας Θεόδωρος τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Άνθρωποι απλοί, ζεστοί φιλοξένησαν την αποστολή στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού, παρουσία του ιερέα και του προέδρου του χωριού. Με το πέρας, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Άλλα παιδιά, άλλη ατμόσφαιρα στο λεωφορείο…Γονιός κι΄ εγώ, σε γονείς απευθύνομαι: Μη φοβάστε, τα παιδιά σας είναι σε καλά χέρια, σε χέρια ανώτερων ανθρώπων!

Πρέπει να σημειωθεί πως τα έξοδα της αποστολής τα ανέλαβαν εξ΄ ολοκλήρου ο Δήμαρχος της Αργυρούπολης –ένθερμος και έμπρακτος υποστηρικτής της όλης προσπάθειας- κος Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Άντιδήμαρχος κος Τογρίδης Λάζαρος.

Τα παιδιά της χορωδίας.

Αλεβίζου Κατερίνα, Βυθούλκας Αναστάσης, Βυθούλκας Ανδρέας, Γεωργίου Ευθυμία, Γκούμα Ιωάννα, Γρατσία Μαρία, Δούκα Ελένη, Δούκα Νάσια, Καρανάσου Ηρώ, Καρβέλη Βανέσα, Κεφάλα Αγάπη, Κεφάλα Κέλλυ, Κονονέλου Γεωργία, Κουλιεράκη Δανάη, Λεωνάκη Στεφανία, Μανιά Αλεξία, Μαρτζίνη Ερίσα, Μίχα Σεβίνα, Μπακλαγιάννη Δήμητρα, Μπαταγιάννη Ελισάβετ, Μπούρμπος Οδυσσέας, Νινιού Ειρήνη, Νινιού Εύα, Πάλλη Νεφέλη, Παναγιωτάκη Βασιλική, Παναγιωτάκη Ελένη, Παπαδημητράκη Βασιλική, Σαμπροβαλάκη Δήμητρα, Σκουτελάκη Παναγιώτα, Σκουτελάκη Σοφία, Τζάτζη Κατερίνα,Τζέλλιου Χριστιάννα, Τύμπα Μαρία, Φαρούπος Σταύρος, Φαρούπου Σταυρούλα, Χατζημάρκου Ατζελίνα, Ψαρουδάκη Φωτεινή, Ψαρούδη Νεφέλη.

                                                                        Καρανάσος Λουκάς

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.