Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην “Ακτή του Ήλιου” (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Δυναμικό “παρών” έδωσαν δεκάδες Αλιμιώτισσες και Αλιμιώτες στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην “Ακτή του Ήλιου”.

Ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης ενημέρωσε τον κόσμο γιατί προχώρησε στην απόφαση να μην δώσει άδεια λειτουργίας στην πλαζ και να μπαίνουν ελεύθερα χωρίς να πληρώνουν εισιτήριο, όλοι.

(ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ)

Όπως είναι γνωστό οι δημότες Αλίμου που έχουν την ειδική κάρτα, δεν πληρώνουν είσοδο, αλλά με την κίνηση αυτή θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα και οι κάτοικοι άλλων περιοχών. Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι όλοι (και οι δημότες) είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το αντίτιμο για τις ξαπλώστρες.

O δήμαρχος κρατώντας  ντουντούκα και συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του μπήκε μέσα στην παραλία και ενημέρωσε όσους είχαν πληρώσει είσοδο ότι μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Η επιχείρηση το δέχτηκε και τους τα επέστρεψε.

Η Δημοτική Αρχή οδηγήθηκε σε αυτήν την κίνηση γιατί εδώ και πέντε χρόνια ενώ το δημόσιο εισπράττει κανονικά το ενοίκιο από τους επιχειρηματίες, δεν έχει αποδώσει στο δήμο το ποσοστό που δικαιούται (περίπου 200.000 ευρώ).

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους είπαν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για τα χρήματα που χρωστά το δημόσιο στο δήμο από τη στιγμή που εκείνοι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με τα ενοίκια και ουσιαστικά βρίσκονται “στη μέση” της αντιπαράθεσης.

Ο δήμαρχος τους ξεκαθάρισε ότι δεν έπρεπε να ανοίξουν και ότι παρανομούν αν εισπράττουν εισιτήριο κατά την είσοδο οποιουδήποτε πολίτη.

“Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πολίτης παρεμποδίζεται κατά την είσοδό του στην «Ακτή του Ήλιου» από το προσωπικό της επιχείρησης, παρακαλείται να ειδοποιεί αμέσως την Αστυνομία, καθώς κάθε παρεμπόδιση αποτελεί ποινικό και αστικό αδίκημα εις βάρος του.

Η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου για τη χορήγηση Άδειας Λειτουργίας στην «Ακτή του Ήλιου» θα πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου, οπότε θα υπάρξει νεότερη Ανακοίνωση για το θέμα εκ μέρους του Δήμου.

Η λειτουργία της «Ακτής» διέπεται από μια σειρά νομικών ρυθμίσεων, την παραβίαση των οποίων η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί”

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης συνομιλεί με τον επιχειρηματία της "Ακτής του Ήλιου" Κωνσταντίνο Βίγγο

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:

“Σας ευχαριστώ όλους  που ανταποκριθήκατε στην αυθόρμητη πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής, να κάνουμε αυτή τη συμβολική διαμαρτυρία. Αν μπορούμε να διαφυλάξουμε κάτι είναι μόνο με την κινητοποίησή μας επιτόπου, εκεί που δημιουργείται το πρόβλημα. Θέλουμε λοιπόν να περάσουμε ένα μήνυμα  στους διάφορους επιχειρηματίες της παραλία και στο κράτος.

Ανάπτυξη και δραστηριότητα στο παραλιακό μέτωπο χωρίς σεβασμό στην τοπική κοινωνία και χωρίς τη συμμετοχή του δήμου, δεν μπορεί να γίνει. Η “Ακτή του Ήλιου” με σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του δήμου μας, του ελληνικού δημοσίου που εκπροσωπείται από την  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και του επιχειρηματία που νοικιάζει εδώ την ακτή, έχει μισθώσει την παραλία με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

1. Ο δήμος δίνει την άδεια για τη λειτουργία της παραλίας

2.Ο δήμος εισπράττει από τη δημόσιο ένα ποσοστό από το ενοίκιο

Το ελληνικό δημόσιο που συμπεριφέρεται όπως ο τελευταίος μπαταχστής, ο τελευταίος απατεώνας, η ΕΤΑΔ Α.Ε., εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχει πληρώσει στο δήμο το ποσοστό του από τα μισθώματα.

Ο ενοικιαστής πληρώνει αλλά η  ΕΤΑΔ Α.Ε. παρακρατεί το ποσοστό μας, το υπεξαιρεί, διαπράττοντας ποινικό αδίκημα. Μας κλέβει τα χρήματά μας και δεν μας δίνει αυτό που έχει υπογράψει και έχει συμφωνήσει.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό δημόσιο συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο αλλά εμείς λέμε ότι δεν πάει άλλο και δεν πρόκειται να το ανεχτούμε.

Είπαμε στην ΕΤΑΔ Α.Ε.και στον επιχειρηματία ότι δεν θα ανοίξει η πλαζ οργανωμένη με εισιτήριο αν δεν εξοφληθούμε. Ο επιχειρηματίας μόνος του έβγαλε ανακοίνωση ότι ξεκινάει να εισπράττει εισιτήριο, χωρίς να έχει δώσει ο δήμος άδεια λειτουργίας.

Εμείς σαν δήμος έχουμε πρόταση για την ανάπτυξη του παραλιακού μας μετώπου. Να μας δώσουν την αρμοδιότητα να μην είμαστε φιλοξενούμενοι στο δήμο μας να μπορούμε να διαχειριζόμαστε τις παραλίες μας.

Ένα ποσό να το παίρνει το δημόσιο αλλά τα υπόλοιπα να μένουν στο δήμο για να συντηρούνται οι παραλίες και να είναι ελεύθερες για τους δημότες αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

Ενώ στην αρχή μας είχαν πει ότι το βλέπουμε και το συζητάμε, στην πορεία διαπιστώσαμε ότι μας κοροϊδεύουν. Δεν μας δίνουν τα χρήματά μας, δεν απαντούν στα αιτήματά μας.

Έχουμε πολλά θέματα ανοιχτά, έχουμε τη μαρίνα Αλίμου που είναι σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Τι θα γίνει θα γκρεμίσουν το κολυμβητήριο; O κ.Πιτσιόρλας από το ΤΑΙΠΕΔ, μου είπε όχι το κολυμβητήριο θα μείνει στη θέση του, αλλά δεν το πήρα υπογεγραμμένο σε χαρτί, αν αλλάξει η διοίκηση αύριο και πει ότι θα γκρεμιστεί γιατί έτσι λέει το αρχικό σχέδιο, ποιος θα μας κατοχυρώσει;

O χώρος που είναι η παιδική χαρά και το ΟΣΤΡΙΑ στην παραλία έχουν δοθεί με παραχώρηση στο δήμο. Η παραχώρηση λήγει σε δυο χρόνια. Θέλουμε να μας την ανανεώσουν. Θα έρθει η  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΤΑΔ Α.Ε.) και θα μας πει αυτα δεν σας ανήκουν είναι δικά μας; Και η υπομονή έχει κάποια όρια”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.