Διάλεξη με θέμα «το Πυρπολικό – το μπουρλότο της επανάστασης του 1821»




Διάλεξη με θέμα «Το Πυρπολικό», πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Παρασκευή 25 Μαρτίου στην αίθουσα «Ιωνία» στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής επετείου, με ομιλητή τον καθηγητή κ. Αντώνη Σορώτο, Διδάκτορα Διεθνούς Ναυτιλίας και Διοίκησης.

Ο κ. Σορώτος, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάλεξη, έδωσε την πραγματική εικόνα του πυρπολικού ως επιθετικό όπλο, την ιστορική του διαδρομή, την κατασκευή του, τη δράση των πυρπολητών και για τις επιτυχημένες και αποτυχημένες πυρπολήσεις.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον καθηγητή για τη σημαντική πρωτοβουλία του. Μετά την ομιλία, τον βράβευσε εκ μέρους του Δήμου για τη συνολική του προσφορά στα κοινά της πόλης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: Η βουλευτής Αττικής κ. Γεωργία Μαρτίνου, ο πρώην Δήμαρχος Βούλας, κ. Γιώργος Μάντεσης, Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικήτας Ασημακόπουλος, Ο ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Πάνος Μπαλαγιάννης, ο ομότιμος καθηγητής Ναυτιλίας των ΤΕΙ Πειραιώς κ. Κωνσταντίνος Ζώης ο αρχαιολόγος Ιστορικός κ. Χάρης Τζάλας, ο πρόεδρος των εφέδρων αξιωματικών Πειραιώς κ. Αντώνιος Φαντόπουλος, η δόκτωρ κ. Κωνσταντοπουλου Μαίρη, διδάκτωρ Νομικής, ο διπλωμάτης κ .Ευάγγελος Καλπαδάκης, ο επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Βασίλειος

Βενέτης, ο γνωστός  Συνθέτης και τραγουδιστής κ.Γεώργιος  Κοινούσης, ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Πανοράματος κ. Κουρκουλής Δημήτριος. Επίσης το παρόν έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και του δημοτικού συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.