Ο Άλιμος απότισε φόρο τιμής σε δυο μεγάλες φυσιογνωμίες της Ελληνικής Εθνεγερσίας
Επ’ ευκαιρίας της Εθνικής Επετείου και τιμώντας τον αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους, πραγματοποιήθηκε, στην θεατρική αίθουσα «Κάρολος Κουν» του Δήμου Αλίμου, μουσική εκδήλωση «Από τον Ρήγα στον Σολωμό».

Το μουσικό αφιέρωμα διοργάνωσαν από κοινού ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου και το σωματείο «Νότιον Σήμα». Το αφιέρωμα παρουσίασε η ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.
Η μουσική εκδήλωση διανθίστηκε από μεστά κείμενα που διάβασαν, η εκπαιδευτικός κ. Πέπη Δουρέκα, ο πρόεδρος του Νοτίου Σήματος κ. Βασίλης Ξένος, οι ηθοποιοί κ. Κώστας Αθανασίου και κ. Γεράσιμος Καππάτος, φωτίζοντας πτυχές της περιόδου αυτής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η σκηνοθέτης κ. Βαρβάρα Δούκα.
Το πρώτο μέρος ήταν αφιερωμένο στον φιλελευθεριστή και οραματιστή της Μεγάλης Ελλάδας, Ρήγα Φεραίο –Βελεστινλή. Ακούστηκαν εξαιρετικά τραγούδια του, υπό την συνοδεία των μαντολίνων του Νίκου Τσιμπλάκη και του Νίκου Ρογκάκου καθώς και τις κιθάρες του Περικλή Ασωνίτη και Κώστα Φλωράκη.
Ρίγη συγκίνησης διαπέρασε το ακροατήριο στο άκουσμα των πρώτων στοίχων του Θούριου, του πιο διαδεδομένου προεπαναστατικού πατριωτικού ύμνου «Ως πότε, παλληκάρια…» ξεσπώντας σε έντονο παρατεταμένο χειροκρότημα.
Το δεύτερο μέρος αφιερώθηκε στον φλογερό υμνητή της ελευθερίας και εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό. Η χορωδία απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο τα τραγούδια του συνοδευόμενή από τους ήχους πιάνου και κιθαρών. Στο πιάνο, όπως και στον Ρήγα, ήταν η Κατερίνα Καραμπάτσα.
Το κοινό συγκλονίστηκε στο άκουσμα των περιγραφικών κειμένων για την μαρτυρική ζωή των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» στο Μεσολόγγι και την ηρωική τους έξοδο.
Η μουσική βραδιά τελείωσε με τον εθνικό ύμνο που τραγούδησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο η χορωδία της Εμπορικής Τραπέζης και το κοινό όρθιο να ακολουθεί καταγοητευμένο.

Την μουσική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των άλλων, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, η Περιφερειακή Σύμβουλος και εκπρόσωπος της κ. Ρένας Δούρου κ. Μαρία Νερούτσου, οι Δ/ντες χορωδιών, Αλίμου κ. Γιώργος Μπακόπουλος και Αγίας Παρασκευής κ. Χρήστος Κουτσονίκας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άνω Κάτω Καλαμάκι» κ. Ελένη Μπελιά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Χορωδιών και σωματείων κ.α.

Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου και το σωματείο «Νότιον Σήμα» ευχαριστούν τον μαέστρο κ. Σταύρο Μπερή και τους χορωδούς για την συγκινητικά υπέροχη βραδιά που μας προσέφεραν. Τέλος ευχαριστούμε τους «τυχερούς» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και παρακολούθησαν το αφιέρωμα.

Το «Νότιον Σήμα» υπόσχεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ποιοτικές μουσικές βραδιές.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X