“My name is Teacher”




Το Σάββατο 6/2/2016 άρχισε – όπως είχε προγραμματιστεί- η λειτουργία του Προγράμματος για τη διδασκαλία Έκθεσης Πανελλαδικών σε ανοικτές διαλέξεις, το οποίο προσφέρουν στους μαθητές των Λυκείων της Ηλιούπολης ο Δήμος Ηλιούπολης και το Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)
Με την ιδιαίτερη μέριμνα του Δημάρχου κ. Βασίλη Βαλασόπουλου και τη βοήθεια των συνεργατών του στο Τμήμα Παιδείας και Εθελοντισμού, το πρόγραμμα ξεκίνησε κανονικά με την ενημέρωση γονέων και μαθητών για τους στόχους του εγχειρήματος.
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού , κ. Δήμητρα Κορμά,  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε τον κ. Φώτη Παντόπουλο, ο οποίος είναι δημιουργός του Προγράμματος και το υλοποιεί εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και στη συνέχεια ανέλυσε τη φιλοσοφία του έργου, ενταγμένου στα πλαίσια του κοινωφελούς χαρακτήρα μιας πληθώρας ανάλογων παροχών προς το δημότη.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παντόπουλος, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε μαθητές και γονείς για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη τους, αλλά και το Δήμο Ηλιούπολης για τη συνεργασία, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής Καθηγητού κ. Γεωργίου Σταμούλη, παρουσίασε την πορεία του Προγράμματος “My name is Teacher” μέχρι σήμερα και εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο συνεργασίας στις δέκα προγραμματισμένες συναντήσεις που θα ακολουθήσουν κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2016.
Συγκεκριμένα, κατά τις παραδόσεις θα γίνει ποιοτική προσέγγιση του μαθήματος της Έκθεσης στο Λύκειο κατά το πρότυπο του “My name is Teacher” με έμφαση στην πανελλαδική εξέτασή του. Ανακοινώθηκε επίσης στους μαθητές πως θα παρέχονται δυνατότητες τηλεφωνικής υποστήριξης, επικοινωνίας μέσω Skype, καθώς και θα τεθεί σε λειτουργία πανεπιστημιακή πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία ετοιμάστηκε ήδη.
Η πρώτη διάλεξη θα γίνει το Σάββατο 13/2/2016 και δυο ακόμα μέσα στο Φεβρουάριο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρίνος Μπασούρης, του οποίου η συμβολή υπήρξε σημαντική για τις επαφές μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου, δεδομένου του ενδιαφέροντός του για τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα. Αξίζει δε να σημειωθεί και η παρουσία εκπαιδευτικών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν το εγχείρημα προσήλθαν εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και υποσχέθηκαν να το στηρίξουν. Στο τέλος της συνάντησης τόσο ο Δήμος όσο και το Πανεπιστήμιο δεσμεύτηκαν για την πλήρη και ποιοτική στήριξη του Προγράμματος, αλλά και για τη συνέχισή του κατά το επόμενο σχολικό έτος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.