Επένδυση στο Ελληνικό: Aνοιχτή ενημέρωση ζητούν οι τρεις δήμαρχοι




Ενημέρωση για την επένδυση στο Ελληνικό, ανοιχτή στα δημοτικά συμβούλια των τριών πόλεων, έχουν ζητήσει να γίνει από την “Ελληνικόν Α.Ε.”, οι “Δήμαρχοι του Αεροδρομίου”. 

“Περιμένουμε την απάντηση από την Ελληνικό Α.Ε. για την ημερομηνία που θα γίνει η ενημέρωση που ζητάμε” είπε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

“Επικοινωνήσαμε ε την Ελληνικόν Α.Ε. και ζητήσαμε να μας παρουσιάσουν αναλυτικά όλο το πλάνο που έχουν για το Ελληνικό. Ζητήσαμε στην παρουσίαση να είναι όλα τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων για να έχουν άποψη για το τι σχεδιάζεται.

Αφού λάβουμε γνώση για τα σχέδια της επένδυσης θα τα μελετήσουμε και στη συνέχεια θα καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις. Που συμφωνούμε και που διαφωνούμε”.

Θετική ήταν και η επικεφαλής του συνδυασμού ‘Άνω κάτω στο Καλαμάκι” Ελένη Μπελιά, η οποία είπε:

“Θέλουμε να συμμετέχουμε στην διαδικασία, και συμφωνούμε με το χρονοδιάγραμμα που βάζετε”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής,  μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πλην όμως, με συγκεκριμένα βήματα, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζονται να επιταχύνουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης των προαπαιτουμένων για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό. Προχωρούν έτσι και οι επαφές με τους όμορους δήμους, οι οποίοι όμως βάζουν στο τραπέζι ζήτημα παραχώρησης εκτάσεων της παραλίας που τελούν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου αλλά και την παράταση παραχωρήσεων που τους έχουν ήδη γίνει στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, επαφές γίνονται τόσο από στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και τον πρόεδρό του Στ. Πιτσιόρλα όσο και από τον ειδικό σύμβουλο του υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, Δημήτριο Τσιλιμίγκα, ο οποίος λειτουργεί ως συντονιστής για το έργο του Ελληνικού.

Στις επαφές αυτές έχει τεθεί μια σειρά ζητημάτων από τους δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου. Αυτά περιλαμβάνουν, πέραν από την παραχώρηση εκτάσεων στους δήμους, θέματα πρασίνου, διαχείρισης απορριμμάτων, επέκτασης του μετρό, αλλαγής της σταθερής τροχιάς του τραμ, ρύθμιση ανοιχτών υπολοίπων εκατέρωθεν υποχρεώσεων και απαιτήσεων και πολλά άλλα.

Αν και αίσθηση όσων έχουν στενή γνώση των σχετικών διεργασιών είναι πως πρόθεση όλων των εμπλεκομένων είναι να έχει βρεθεί πεδίο συνεννόησης έως και το καλοκαίρι, γεγονός παραμένει πως υπάρχει ακόμα πολύ έδαφος να καλυφθεί. Παράλληλα, δείχνουν να απειλούνται σχεδιασμοί για την εκπόνηση ενιαίου σχεδίου αξιοποίησης της λεγόμενης Αττικής Ριβιέρας που θέλει να δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Επένδυση στο Ελληνικό: Aνοιχτή ενημέρωση ζητούν οι τρεις δήμαρχοι

  • 18/02/2016 at 11:50 πμ
    Permalink

    Η εν λόγω επένδυση όπως αναφέρεται είναι επιτάχυνση της ολικής καταστροφής του Λεκανοπεδίου της Αθήνας. Επειδή, σε συνθήκες έντονων κλιματικών αλλαγών και με δυσοίωνες προοπτικές για την επιβίωση στο μέλλον των πολιτών στην πόλη, εμείς, η πολιτεία και οι δήμαρχοι αντί να προσπαθήσουμε να ανατάξουμε αυτή την κατάσταση και να επανασχεδιάσουμε τις τσιμεντουπόλεις μας να αντέξουν στις δυσοίωνες συνθήκες που είναι ήδη εδώ….μελέτη της ΤτΕ αναφέρει ότι σε 20 χρόνια, δηλαδή έως το 2031 η Αθήνα θα είναι μη βιώσιμη πόλη με μέση θερμοκρασία 44 βαθμούς κελσίου…..Αντίθετα ερωτώ είναι δυνατόν να δρομολογήσουμε συνειδητά μια τέτοια μη αναστρέψιμη καταστροφή σε βάρος των γενιών για κάποιες δήθεν θέσεις εργασίας (υπόσχονται 50.000 θέσεις εργασίας όσες και ο Βόλος που έχει βιομηχανική περιοχή….και αποσιωπώντας ότι εντωμεταξύ θα χαθούν χιλιάδες άλλες θέσεις εργασίας στις όμορες αγορές, τα ξενοδοχεία ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, από τα μολλ που θα λειτουργήσουν στο Ελληνικό…έχουμε εμπειρία τι έπαθαν οι αγορές στον Άγιο Δημήτρη, Δάφνη και Μαρούσι).
    Δηλαδή για ένα δύο νεκροταφεία, τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις μπίζνες διαφόρων στις παραλίες των δήμων μας, εμείς θα γίνουμε οι νεκροθάφτες των γενιών;;;; οι περισσότεροι από μας δεν θα ζούμε ίσως τότε….όταν οι γενιές των Ελλήνων θα μας φτύνουν για την καταστροφή της πόλης τους ….και μάλιστα αυτής της πόλης που γέννησε την Δημοκρατία….και που αντίστοιχα εργολαβικά και δήθεν επενδυτικά συμφέροντα από το 50 την έφεραν να είναι μια τσιμεντένια μάζα σήμερα….
    Θα κάνουμε τα ίδια λάθη με τους ίδιους ιδιοτελείς στόχους και σκοπούς;;;
    Ας δούμε όμως μήπως η θυσία της Ιφιγένειας γίνεται για την αποπληρωμή του χρέους γιατί έτσι μας λένε, έτσι κουνάνε το χέρι τους απ’ έξω και έτσι μας επιβάλλουν τελικά….
    Για να δούμε: Άραγε, η πώληση του Ελληνικού εξυπηρετεί την απομείωση του επονείδιστου χρέους της χώρας; Το εγχείρημα, όπως έχει δρομολογηθεί, δεν φαίνεται να ικανοποιεί ούτε αυτήν την απαίτηση των δανειστών. Επειδή, η έκταση (6.204 στέμματα) του Ελληνικού πωλείται στην Lamda Development (Λάτση) μόλις 915 εκ. ευρώ σε βάθος 10 χρόνων, δηλαδή 426 εκ. ευρώ σήμερα (ήτοι, καλύπτει μόλις το 0,01 % του χρέους). Επιπλέον, και η πολιτεία για να το παραδώσει «καθαρό» στον «επενδυτή» θα αναγκαστεί να ξοδέψει κάποια δις ευρώ (περίπου 2,1 δις σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΜΠ) τα οποία μάλλον θα θέλουν οι γνωστοί κύκλοι θα θέλουν εκ νέου να δανειστούμε! Ενώ, Τόσο το Τ.Ε.Ε. όσο και οι δύο εμπειρογνώμονες που όρισε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών εκτιμούν την αξία της εν λόγω έκτασης κατά 2,5 με 5 φορές μεγαλύτερη των 915 εκ. Ευρώ σήμερα.
    Προς τι λοιπόν μια πώληση τόσο ασύμφορη η οποία επιπροσθέτως δεν καλύπτει τον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιείται; Γιατί χαρίζουμε μια έκταση σημαντική για την επιβίωση των Ελλήνων; Γιατί διαιωνίζουμε την αποικία χρέος στην οποία μας έχουν υποβάλλει;
    Ενημερώνουμε ότι Έλληνες πολίτες έχουν καταθέσει αναφορά σχετικά με σοβαρές παραβιάσεις Διεθνών και Κοινοτικών Συνθηκών, Συμβάσεων και Οδηγιών που αφορούν στην όλη διαδικασία (Νόμοι, Διαδικασία Διαγωνισμού, Σχέδιο σύμβασης κ.α.) ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, Αγίου Κοσμά και παράκτιας ζώνης. Γι αυτό ζητείται από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η ακύρωση κάθε πράξης που συντελέστηκε σε συνέχεια του Ν. 4062/2012 και ειδικότερα η ακύρωση όλης της διαδικασίας του διαγωνισμού καθώς και του σχεδίου σύμβασης που εκδόθηκε και δεν έχει ακόμα ψηφιστεί από την βουλή για την κύρωσή της.
    Επειδή κάποιοι από μας φυλάμε Θερμοπύλες….

    ΣΟΦΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΥΛΥ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.