Αποκριάτικα εργαστήρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης γιορτάζει τις Απόκριες με τον πιο δημιουργικό τρόπο, διοργανώνοντας πρωτότυπα εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

 «Καρναβαλικές δημιουργίες με decoupage και μικτές τεχνικές»:

Η εθελόντρια Σοφία Δημοπούλου, ιδιοκτήτρια του εικαστικού χώρου και καταστήματος “Voyage in Art”, μας αποκαλύπτει, σε τρεις συναντήσεις, τα μυστικά της τέχνης του decoupage. Το decoupage είναι η τέχνη του στολισμού επιφανειών με κομμάτια φινιρισμένων χαρτιών που, σε συνδυασμό με την αρμονική ζωγραφική παρέμβαση, συνθέτουν ένα εικαστικό αποτέλεσμα. Με έμπνευση τις Απόκριες,  θα μάθουμε πώς να μεταμορφώνουμε απλά υλικά και χρηστικά αντικείμενα, σε εντυπωσιακές και μοναδικές δημιουργίες:

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00

Κατασκευή μπιζουτιέρας με θέμα «Βενετσιάνικο καρναβάλι».

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 έως τις 13.00

Κατασκευή βενετσιάνικης μάσκας.

Δευτέρα 7 Μαρτίου, από τις 11.00 έως τις 13.00

Κατασκευή χάρτινου καπέλου ταχυδακτυλουργού.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα για κάθε συνάντηση υλικά.

Δείτε τα υλικά εδώ

«Μάσκες & δαχτυλόκουκλες»

Παρασκευή 11 Μαρτίου,  από τις 17.30 έως τις 19.30

Με εμψυχώτριες την εικαστικό, Θεανώ Χριστοπούλου και τη μουσικό, Βαρβάρα Κουτίβα, δημιουργούμε μάσκες από ζωγραφικά μοτίβα και  δαχτυλόκουκλες από χαρτί, με ήρωες του Star Wars ή με τα αγαπημένα μας ζωάκια. Ο Darth Vader και ο Yoda ζωντανεύουν στα χέρια μας, ενώ δίνουμε ζωή και χρώμα σε μαγικούς ασπρόμαυρους κόσμους για να μεταμορφωθούμε σε παράξενα πλάσματα

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως και 12 ετών.

«Οι περιπέτειες ενός κλόουν»

Παρασκευή 11 Μαρτίου,  από τις 17.30 έως τις 19.00

Η εθελόντρια νηπιαγωγός, Μαρία Τότολου, προσκαλεί παιδιά από 4 έως 6 ετών, μαζί με τους γονείς τους, σ’ ένα διασκεδαστικό ταξίδι,  παρέα με το παραμύθι «Ο Κλόουν» του Γιώργου Μαρίνου (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή). Θα διαβάσουμε, θα μεταμφιεστούμε σε κλόουν και θα παίξουμε αστεία παιχνίδια. Στην εμψύχωση θα βοηθήσει η εθελόντρια νηπιαγωγός, Μαρία Ζηνέλη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους με τηλεφωνική κράτηση, στο τηλ. 210 9948344, καθημερινά από τις 10 π.μ. έως 12 το μεσημέρι. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν οι κάτοικοι Ηλιούπολης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.