Βουλιαγμένη – το παράξενο εκκλησάκι επάνω στο βράχο (VIDEO)
Ένα καλά “κρυμμένο”, σχεδόν άγνωστο, αλλά και παρατημένο εκκλησάκι, κτισμένο το 1947 σ’ ένα βράχο, επάνω σε μια πλαγιά του λαιμού Βουλιαγμένης, σχεδόν δίπλα από το ναυτικό όμιλο, ανακαλύψαμε με τη βοήθεια του κ. Γιώργου, ο οποίος έκανε έναν από τους αγαπημένους του περιπάτους στην περιοχή.

“Το βράδυ βέβαια είναι πολύ επικίνδυνο να βρεθεί κανείς εδώ, έχω έρθει και έχω δει… περίεργους!”, μας λέει. Πράγματι, για να φτάσει κανείς ως εκεί, θα πρέπει να απομακρυνθεί από το δρόμο με άσφαλτο και να ακολουθήσει ένα «μυστικό» μονοπάτι που… δεν το πιάνει το μάτι σου!

Ακολουθήσαμε το όμορφο μονοπάτι το οποίο μας οδήγησε στο μαγευτικό εκκλησάκι, η αυλή του οποίου τελειώνει εκεί που σκάει το κύμα!

“Και εις την αργία, υπάρχει διαρκής απογοήτευσις”, έλεγε μία από τις επιγραφές που βρήκαμε χαραγμένες επάνω σ’ έναν κίονα, αλλά μία άλλη, πιο προσγειωμένη, φανερά πολύ μεταγενέστερη της πρώτης, έγραφε “όχι άλλα σκουπίδια”…

 

Φωτογραφική επιμέλεια ΕΚΠΤΩΤΟΣ
Αυτό το παράξενο εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο και βρίσκεται στην παραλιακή οδό, ενώ εφάπτεται με την θάλασσα
Στοιχεία πολλά δεν υπάρχουν γι αυτό….
Σίγουρα όπως θα διαπιστώσετε και σεις πέρα από κάποια βασικά χριστιανικά σύμβολα όπως σταυρός και καμπάνες δεν μοιάζει σε τίποτα με εκκλησάκι χριστιανικού τύπου.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος που το έφτιαξε ήθελε να δώσει μια άλλη οπτική σ αυτό τ΄ οικοδόμημα…
μαίανδροι στο πάτωμα…
αθηναϊκή τριήρης
και εκεί κοντά ένα πρόσωπο φυλάει την περιοχή….Μήπως μοιάζει με τον Ποσειδώνα;….
Δείτε όλες τις φωτογραφίες…

 

Διαβάστε περισσότερα: http://paysanias.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html#ixzz2Ss8ye9Ve

http://www.youtube.com/watch?v=awa8olZAM6U

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.