Περίπατος υπό βροχήν στα ιστορικά μονοπάτια του Αλίμου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




(Γράφει ο Κώστας Τσίπηρας  – ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, και με την συμμετοχή 75 φίλων, πραγματοποιήθηκε, υπό ψιλοβροχή !, και σε σκηνικό που θύμιζε … ταινία του Αγγελόπουλου, η 1η οργανωμένη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας 4 ωρών, που συνδέει το άνω, με το κάτω Καλαμάκι, περνώντας από όλες τις αρχαιο- ελληνικές και βυζαντινές αρχαιότητες, αλλά και πολύ όμορφα σημεία θέας, εκπληκτικού κάλλους.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Στις 9,30 π.μ., έξω από τα γραφεία του αθλητικού, και αδελφικού συλλόγου ΦΩΚΕΑΣ, την εκδήλωση χαιρέτισε ο νέος, και με διαφορετικό ήθος, απέναντι στους πολίτες, δήμαρχος ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ, και στην συνέχεια , χαιρέτισαν οι ΠΑΝ. ΠΛΕΣΣΑΣ, από τον σύλλογο Ευώνυμος, ΠΑΝ. ΜΑΥΡΑΕΙΔΗΣ, από τον Φωκέα, και Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ, από την ομάδα ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ.
Ακολούθησε η κοπή της πίτας της Ομάδας μας, από την αντιδήμαρχο και φίλη ΕΥΗ ΔΟΥΔΩΝΗ, με το νόμισμα να πέφτει στον … Στέφανο Διαμαντή !
Αμέσως μετά, πεζή, κατευθυνθήκαμε στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου ο αγωνιστής και αρχαιολόγος ιερωμένος παπά- Διονύσης Κατσούλης, μας ξενάγησε σε σπάνιο ναό του 4ου μ.χ. αιώνα, ακολούθησε επίσκεψη στο σπουδαίο αρχαίο θέατρο του αρχαίου Ευωνύμου, το οποίο και έχει αφεθεί στην πλήρη εγκατάλειψη, και καταστροφή.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, μέσα στον υποτιθέμενο αρχαιολογικό χώρο, παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, ( και όχι πολιτικοί πρόσφυγες, για να τους κατανοήσουμε…), από την Ρουμανία, όχι μόνο έχουν καταλάβει παράνομα, ένα κτίριο, του προ- περασμένου αιώνα, αλλά αμολάνε άγρια σκυλιά, σε οποίον επισκέπτεται το αρχαίο θέατρο, με κίνδυνο τραυματισμών,.

Δείτε περισσότερα στην ομάδα ΑΣΤΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.