Ομόφυλα ζευγάρια: Στο δήμο Νέας Σμύρνης το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης




Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης καταχωρίσθηκε στον δήμο Νέας Σμύρνης, από τις 8.15 το πρωί, όχι χωρίς απρόοπτα.

Ο ενδιαφερόμενος διαπίστωσε ότι δεν είχαν ενημερωθεί τα σχετικά έγγραφα του ληξιαρχείου, τα οποία συνέχιζαν να αναφέρονται σε άνδρα και γυναίκα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταθέσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Η ένταση που σημειώθηκε, ωστόσο, δεν διήρκεσε πολύ, αφού κατόπιν συνεννόησης των αρμόδιων υπαλλήλων του δήμου με το υπουργείο, βρέθηκε λύση (προσωρινά διαχωρίστηκαν σε «σύμφωνο συμβίωσης μέρος Α» που αφορά σε σύμφωνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας και «μέρος Β» που αφορά σύμφωνα συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια). «Στο τέλος, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους, το περιστατικό είχε αίσιο τέλος» λέει στην “Καθημερινή” ο αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Δ. Κονιδάρης.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης καταχώρησε το πρώτο, πανελλαδικά, σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, τηρώντας απαρέγκλιτα την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία αποκαθιστά και θωρακίζει τα περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα των συμβαλλόμενων μερών.

Η πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου αποτελεί για τον Δήμο Νέας Σμύρνης θεσμική αναγνώριση προσωπικών σχέσεων και εναρμόνιση τους με τις αρχές της ισότητας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και του σεβασμού της ετερότητας.
Έγινε η αρχή για μια πιο προοδευτική δημόσια διοίκηση χωρίς στερεότυπα και οπισθοδρομικές αντιλήψεις που μας κρατάνε καθηλωμένους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.