Όχι δημοτικοί φόροι στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
 Η πρώτη Ειδική Πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης αφορά την ακύρωση επιβολής “δημοτικού φόρου” από τις υπηρεσίες του Δήμου σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 
Συγκεκριμένα η Ειδική Πρόταση αφορά υποθέσεις με τις οποίες ασχολήθηκε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, έχουσες αντικείμενο αιτήματα πολιτών για επιβολή “δημοτικού φόρου” σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο οποίος ισχυρίζονται ότι τους έχει επιβληθεί εσφαλμένως.
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης προτείνει να μην εισπράττεται ο «δημοτικός φόρος» από το τμήμα Εσόδων & Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Ηλιούπολης, στις περιπτώσεις που οι πολίτες προσκομίζουν κι επικαλούνται αποδεικτικά μέσα όπως βεβαίωση από τη ΔΕΗ και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ηλεκτροδοτούνται τα ακίνητά τους. Δεν προκύπτει η επιβολή «δημοτικού φόρου» για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα από κάποιο τυπικό νόμο, ούτε από κάποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το έτος 2015.
Επίσης προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης και την οικονομική επιτροπή να μεριμνήσει για να ακυρωθεί ο φορολογικός κατάλογος Τέλους Δημοτικός Φόρος έτους 2015(3345) και στις νέες αποφάσεις που θα λάβει το δημοτικό συμβούλιο μετά από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής να τροποποιηθεί ο τίτλος του φόρου από «δημοτικός φόρος» σε φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων (άρθρο 10 Ν. 1080/80) σύμφωνα με την ΚΥΑ 7028/03.02.2004 η οποία είναι σχετική με τον καθορισμό του τύπου του προϋπολογισμού των δήμων και κοινοτήτων.

 Το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης 1/2016 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ilioupoli.gr/symparastatis

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.