“Ο δήμος να βάλει κόκκινες γραμμές και να εγκαταλείψει το ναι σε όλα”




(Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης – Δελτίο Τύπου)

Με μεγάλο προβληματισμό παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την επένδυση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Ένα από τα ακριβότερα “φιλέτα” γης της χώρας και της Ευρώπης οδεύει προς ιδιωτικοποίηση και παραχώρηση σε ξένα κεφάλαια για 40 χρόνια, έναντι ενός ευτελούς τιμήματος.
Την ίδια στιγμή, οι όροι της επένδυσης φαίνεται, από όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει, να είναι δυσμενείς για το περιβάλλον, μιας και θα μετατρέψουν το Λαιμό και το Μικρό Καβούρι σε μία ακόμη κατοικημένη περιοχή της Βουλιαγμένης (έστω και για Κροίσους), με περισσότερη δόμηση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Δυστυχώς, απούσα από τις σημαντικές αυτές εξελίξεις που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής, είναι η Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο Δήμαρχος αρκείται με δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης να δηλώνει “υπέρ” της επένδυσης όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ανεξαρτήτως των όρων που θα την καθορίσουν.
Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Φεβρουάριο του 2015 εξέδωσε τη γνωμοδοτική του απόφαση ότι απαγορεύεται η χρήση κατοικίας εντός του Αστέρα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξέφρασε την απογοήτευσή του.
Σήμερα που η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε νέα συμφωνία με τους επενδυτές που περιλαμβάνει εκ νέου κατοικίες, δήλωσε ότι επιθυμεί τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα. Μόνο που εκκρεμεί η νέα γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και φυσικά η υπογραφή της τελικής συμφωνίας.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος σε αυτές τις εξελίξεις θα είναι απών, λέγοντας απλώς “Ναι σε όλα”;
Αν πιστέψουμε ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν ποτέ από τον ίδιο, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον Απρίλιο ήρθε σε επαφή με τους επενδυτές, στους οποίους μάλιστα έδωσε το “πράσινο φως” της τοπικής κοινωνίας.
Αλήθεια, ποιον ρώτησε;
Αντιγράφει μήπως τον πρώην δήμαρχο, Σπύρο Πανά, που πρωταγωνίστησε σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θέμα του Αστέρα και μόνο κατόπιν εορτής, μετά τη δημοσίευση του ΕΣΧΑΔΑ, προέβη σε καταγγελία του;
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί και στο θέμα του Αστέρα Βουλιαγμένης η τακτική μυστικοπάθειας και παρασκηνίου που σημάδεψε την υπόθεση των επενδύσεων στην Υδρούσα ή την ανάθεση μεγάλων μελετών του Δήμου σε χορηγούς, τα ονόματα των οποίων η δημοτική αρχή ακόμη και σήμερα κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό.
Όταν διακυβεύεται το μέλλον του τόπου, ουδείς δημοτικός άρχοντας δικαιούται να κινείται στο σκοτάδι!
Η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο επικεφαλής της, Δημοσθένης Δόγκας, ζητά:
Να συζητηθεί αμέσως το θέμα της επένδυσης του Αστέρα Βουλιαγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος θα δώσει λεπτομερή αναφορά των όσων έχει λάβει γνώση αλλά και των όσων έχει συμφωνήσει με τους επενδυτές.
Να τεθούν από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης “κόκκινες γραμμές” στη δραστηριότητα των επενδυτών:
◦ Ούτε μισό τετραγωνικό τσιμέντο επιπλέον στο Μικρό Καβούρι.
◦ Ούτε ένα δέντρο κομμένο.
◦ Απόλυτος σεβασμός στον αρχαιολογικό πλούτο που κρύβει το έδαφος και απαγορεύει κάθε νέα δόμηση.
◦ Καμία αλλοίωση του υφιστάμενου τοπίου στο Λαιμό με διαπλάτυνση της οδού ή συρρίκνωση της παραλίας.
◦ Καμία επέκταση της μαρίνας που θα επέτρεπε τον ελλιμενισμό megayachts και μεγάλων σκαφών, μια εξέλιξη που θα κατέστρεφε τον κόλπο της Βουλιαγμένης.
◦ Ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία στο Λαιμό για όλους, μέχρι το ακρωτήρι.
◦ Ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στον αρχαίο ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα.
◦ Μέτρα προβολής και ανάδειξης της αρχαίας κληρονομιάς (αναστήλωση του ναού, ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων).
◦ Τοπική ρήτρα ανάπτυξης με δέσμευση για απορρόφηση ανέργων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις νέες επιχειρήσεις.

Δημοσθένης Δόγκας
επικεφαλής παράταξης Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.