Kαθαριότητα στους δήμους: Οι διμηνίτες ανανεώνουν τις συμβάσεις για ένα ακόμη χρόνο!
Κερδισμένοι βγαίνουν οι εποχικοί με συμβάσεις διμήνου που εργάζονται σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων αφού θα μπορέσουν – εφόσον δεν είχε λήξει η σύμβαση τους έως το τέλος Νοεμβρίου 2015 – να εργαστούν με αυτοδίκαια παράταση της σύμβασης του για ένα ακόμη ολόκληρο χρόνο.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)Eπένδυση στο Ελληνικό: Το δημόσιο «ευχαριστώ» του Άδωνι Γεωργιάδη στον Ανδρέα Κονδύλη (VIDEO)

Παράλληλα προσλήψεις που είχαν ήδη προκηρυχθεί για την κάλυψη των θέσεων καθαριότητας στους δήμους δεν θα γίνουν. Συγκεκριμένα μετά και την δημοσιεύση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων εποχικού προσωπικού καθαριότητας που έχει προσληφθεί για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, και των ΟΤΑ, και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, μέχρι και τις 31.12.2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις, και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως τις 31.12.2015, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος της απόφασης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βερναρδάκης εξέδωσε εγκύκλιο για την εφαρμογή της.

  Σύμφωνα με την εγκύκλιο Βερναρδάκη εγκρίσεις για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ειδικοτήτων καθαριότητας που έχουν χορηγηθεί , για τις οποίες οι φορείς έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση, ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, δύναται να μην υλοποιηθούν μερικώς ή ολικώς, μετά από απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου του φορέα.

Σε περίπτωση που οι φορείς έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου στην έκδοση πινάκων κατάταξης των υποψηφίων και εφόσον οι παραταθείσες έως 31 Δεκεμβρίου 2016 συμβάσεις δεν καλύπτουν τις οργανικές θέσεις ή ανάγκες τους, δύνανται να προσλάβουν το προσωπικό που αντιστοιχεί σε αυτές εντός των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού τους. Η πρόσληψη των λοιπών περιλαμβανομένων στους πίνακες κατάταξης πραγματοποιείται μετά την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Στις περιπτώσεις εκείνες που οι φορείς δεν έχουν προβεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης στις προβλεπόμενες , όπως ισχύει, ενέργειες ανάρτησης ή δημοσίευσης των σχετικών ανακοινώσεων, αυτές αναστέλλονται εφόσον οι παραταθείσες συμβάσεις καλύπτουν τις οργανικές θέσεις ή ανάγκες τους.

Με αφορμή την υποβολή ερωτημάτων που έχουν τεθεί,  σύμφωνα με την εγκύκλιο, από τους φορείς σχετικά με την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης και με στόχο την ενιαία και ομοιόμορφη αντιμετώπιση όλων των περιπτώσεων, προς αποφυγήν παρερμηνειών, παραλείψεων και αδικιών κατά την εφαρμογή της, γίνονται γνωστά τα εξής:

Στο πεδίο εφαρμογής της εν λόγω διάταξης περιλαμβάνονται όλες οι ενεργές ατομικές συμβάσεις, οι οποίες είτε είχαν παραταθεί είτε βρίσκονται σε ισχύ καθόσον είχαν συναφθεί με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις (πχ άρθρο 21 παρ1 του ν. 2190/1994, όσες συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη ισχύος της προαναφερόμενης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, δηλ. όσες συμβάσεις έχουν λήξει μετά την 30η-11-2015 και όσες είναι σε ισχύ, ανεξάρτητα της ημερομηνίας λήξης τους. Επίσης, διευκρινίζεται ότι, οι ατομικές συμβάσεις που έληξαν κατά το χρονικό διάστημα από 4-11-2015 έως και 30-11-2015 παρατείνονται αυτοδίκαια, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας έκδοσης της σχετικής διαπιστωτικής πράξης.

Η παράταση των εν λόγω συμβάσεων διενεργείται με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του αρμοδίου για την πρόσληψη οργάνου και δεν απαιτείται απόφαση κάποιου άλλου συλλογικού οργάνου π.χ Διοικητικού ή Δημοτικού Συμβουλίου κλπ.   Από τη γραμματική διατύπωση της εν λόγω ρύθμισης προκύπτει επίσης ότι, στο πεδίο εφαρμογής της περιλαμβάνεται και το προσωπικό που απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις, εφόσον πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι δίμηνες προσλήψεις γίνονται χωρις την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Τέλος, διευκρινίζεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της εν λόγω ρύθμισης δεν περιλαμβάνεται το προσωπικό που απασχολείται με ασφαλιστικά μέτρα καθόσον αυτό απολαμβάνει την προστασία που απορρέει από τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις, τόσο ως προς το χρόνο απασχόλησής του όσο και ως προς τη σχέση εργασίας , με την οποία συνδέεται με τον εκάστοτε φορέα.

www.dikaiologitika.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X