Ιατρείο διακοπής καπνίσματος, από το δήμο Αγίου Δημητρίου – Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή
Το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, σε συνεργασία με την ιατρό – πνευμονολόγο Δήμητρα Μπουσίου, προωθεί ένα νέο πρόγραμμα με στόχο τη μείωση του καπνίσματος. Κάθε Τετάρτη απόγευμα, στην Κοινωνική Υπηρεσία, σε ομάδες των 5 ατόμων, η κ. Δήμητρα Μπουσίου θα βοηθήσει όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα να το καταφέρουν. Δηλώστε συμμετοχή (δωρεάν) στο τηλ.: 2109754035, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το αντικαπνιστικό ιατρείο απευθύνεται σε όσους κάνουν συνειδητές επιλογές. Αφορά καπνιστές κάθε ηλικίας που επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά ή σε καπνιστές που έχουν επιχειρήσει μόνοι τους να το κόψουν και έχουν αστοχήσει. Απαιτεί ενεργό συμμετοχή του καπνιστή. Το 70% των καπνιστών επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Τελικά το επιχειρούν 30% των καπνιστών και από αυτούς τα καταφέρνουν μόνο οι 5 στους 100. Στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος τα ποσοστά επιτυχούς διακοπής φθάνουν έως 70%.

Τι ακριβώς θα γίνεται στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος:

  • Συμπλήρωση ερωτηματολογίων εξάρτησης από τη νικοτίνη και ερωτηματολογίων κινητοποίησης
  • Λήψη ιατρικού ιστορικού- καταγραφή καπνιστικής συμπεριφοράς
  • Καταγραφή κινήτρων- πεποιθήσεων καπνιστή
  • Ενημέρωση συνεπειών ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος-στερητικών συμπτωμάτων – επίλυση προσωπικών εμποδίων(όπως απόκτηση βάρους, διαταραχές ύπνου κλπ)
  • Οργάνωση περιβάλλοντος
  • Ενίσχυση αυτοελέγχου- εκμάθηση τεχνικών διακοπής (συμπεριφορική παρέμβαση)
  • Συμβουλευτική ή/και φαρμακευτική αγωγή

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X